You are currently viewing Ymmärrettäisiinköhän mun pilatesta paremmin, jos kutsuisin sitä joogaksi?

Ymmärrettäisiinköhän mun pilatesta paremmin, jos kutsuisin sitä joogaksi?

”Jos tämä ohjaaja jatkaa, minä siirryn toisen salin asiakkaaksi.

Paras ohjaaja ikinä! Voisiko meidän vakio-ohjaajan vaihtaa tähän tänään käyneeseen sijaiseen?

Olen harrastanut pilatesta 15 vuotta ja sinä kykenit yhtäkkiä avaamaan ihan uusia näkökulmia tuttuihin liikkeisiin.

Ei enää koskaan tätä sijaista meille.

Kahdeksan vuotta ja nyt mä viimein tajuan mistä pilateksessa on kyse. Kiitos.”

En edes yritä miellyttää kaikkia ja pilates ryhmäliikuntana on aina kompromissi. Mutta onhan palaute sijaiselle ja vakkaritunnin vallanneelle uudelle ohjaajalle aina mielenkiintoisen kaksijakoista. Samasta tunnista toinen sanoo, että oli liian lepsua ja toinen kehuu rankaksi. Ja suurin osa ei sano mitään. Harmi. Sillä tavalla ei ainakaan saa mitä haluaa. Ei ainakaan ohjaajaa vaihtoon.

Ja mun tunnit.. ne on mun näköisiä. Niissä näkyy vahvasti Rauha-metodi ja intoni saada ihminen ymmärtämään itseään.

Pyydän tarkkailemaan tuntemuksia, ja kokeilemaan muutoksia liikkeeseen ajattelemalla miltä liike kehossa tuntuu. Selitän mitä haen, kuten vaikka pidennystä selkään tai venytystä lapaluun sisäpuolelle, ja pyydän tarkkailemaan mitä omassa kehossa tapahtuu tälleen tehden ja miten tuntemus muuttuu, jos viekin vaikka samalla häntäluuta kohti kantapäitä.

Mun kroppaa on kolhittu, leikattu ja treenattu sen verran, että olen itse huomannut, ettei ohjaajan olettama siitä missä ja miten liike tuntuu ole välttämättä totta siinä hetkessä itselleni. Ja siinä on pilateksen nerous! Ja haaste. Tuntemalla miltä liike tuntuu ja mitä se kehossa tekee, oppii tuntemaan miltä liike kehossa tuntuu ja mitä se kehossa tekee. Näin oppii itse ymmärtämään kipujaan, jumejaan ja saamaan lisää aiemmin satunnaiselta tuntuneita onnistumisia.

Pilatestunneista saa hyviä seuraamalla liikkeitä just niin kuin ne on oppaisiin kirjattu. Pilateksella voi kehittää lihaskuntoa ja lisätä liikkuvuutta. Pilates on parhaimmillaan aktiivista fysioterapiaa ja siihen voi yhdistää mitä vain, koska se on yhdistelmä kaikkea jo itsessään, ja johon jokaisella ohjaajalla on vielä oma tyylinsä.

Mun tyyli on tehdä pilateksesta tiedostamista lisäävää liiketerapiaa.

Rauha-metodi in action.

Ai mahtavaa. Ensi viikolla taas!

Tunnit Joogakoulu Shantissa maanantaisin 17–18 ja keskiviikkoisin 11:15–12:15 ja tilauksesta.

Vastaa