You are currently viewing Valkoinen on väri

Valkoinen on väri

Je suis une femme de couleur – Olen värillinen nainen – laulaa Shy’m

Jäin sanoja miettimään, koska onhan valkoinenkin väri. Päälläni on valkoinen paita. Ei sen tuotetietolapussa kaupassa lukenut ”väritön”, vaan siinä luki: ”valkoinen”.

Miksi siis vain tummemman sävyiset ovat värillisiä? Ei mene minun ymmärrykseen. Ja nämä sanat, väri kertoo siitä kuka olen, mistä tulen.. Ihan samoin minun värittömyyteni kertoo mistä tulen ja mitä olen. Tuskin tämä argumentointi on lähtenyt fysiikan tunneilta, jossa on keskusteltu valon heijastumisesta ja spektrin sävyjen aistimisesta. Arkielämässä me helpotamme kommunikaatiota yksinkertaistamalla ja sanomalla valkoista paitaa valkoiseksi. Eli valkoinen on väri. Moi aussi, je suis une femme de couleur. Sillä vain ei satu olemaan itselleni mitään väliä. Tärkeämpää on se miten itseäni ja toisia kohtelen.

Jonain päivänä me ymmärretään olevamme ihmisiä <3 maapallon asukkaita <3 jotka onnekseen ovat hieman toisistaan poikkeavan näköisiä keskenään.

Ei mulla muuta tänään.

Vastaa