Paras arki -verkkokurssi

49,00 

Hyvinvointi on tekemisen tulosta. Olet koko elämäsi harjoittanut tiettyjä rutiineja ja ne ovat tehneet sinusta sinut. Sinä olet mitä ajattelun, tunteiden ja tekemisen rutiinit ovat sinusta muokanneet. Paras arki -kurssilla hämmästellään kehon logiikkaa ja siten opitaan ymmärtämään ajattelun, tunteiden ja tekemisen -kehää ja sen lopputuloksena syntyvää suoliston vointia. Tarkoituksena on inspiroitua testaamaan tuolle kehälle pieniä muutoksia ja tarkastella miten ne alkavat vaikuttaa hyvinvointiisi.

Suositan aluksi lukemaan Hyvinvointioikeus-ekirjan, jonka saat sivuiltani ja myös ensimmäisen Paras arki -kurssiviestin mukana.

Kuvaus

Kehon korjausopas -kirja 8 viikon itsetutkimusmatkaksi muokattuna.

Kukaan ei pysty sanomaan, että yksi ja ainoa ruokavalio tai urheilulaji sopisi kaikille parhaiten. Meistä jokainen on oman elämänsä sankari, ja paras asiantuntija. Kurssin tekijä on kokeilemisen kokemusasiantuntija, joka on edelleen vaihtelee kasvispainotteisen ja lihapitoisen ruokavalion välillä, koska kehon tarpeet vaihtelevat monista syistä. Samoin teen välillä enemmän voimaa lisääviä ja välillä enemmän liikkuvuutta tuovia liikkeitä keholleni. Suunnittelin Paras arki -verkkokurssin sellaiseksi, että se auttaa sinua tutustumaan omaan itseesi, siihen miten eri asiat vaikuttavat juuri nyt sinuun. Huomaathan, että se todellakaan välttämättä ole sama totuus nyt kuin 20 vuotta sitten, tai että tämä nykyinen paras olisi paras vielä 2o vuoden päästäkin. Se voi olla toki, se vain ei ole satavarmaa. Tämän kurssin avulla opit kuuntelemaan kehosi toiveita ja löydät oivalluksia syy-seuraussuhteista.

Paras arki -kurssi on kuin projekti, jossa ensimmäiset 2 viikkoa tarkkaillaan nykytilannetta. Tarkoituksena on saada aikaiseksi vain ja ainoastaan sinua itseä varten tehty rehellinen alkukartoitus. Siksi saat ensimmäisessä kurssiviestissä Ruoka-olo-päiväkirjan pitämiseen ohjeet ja kaksi viikkoa aikaa, ennen kuin kurssi jatkuu toisella kurssiviestillä. Vaikka tarkoituksena ei ole muuttaa mitään tekemisessäsi, voi tämä kaksi viikkoa tuntua kurssin haasteellisimmalta osuudelta. Tämä siksi että huomaat miten automaattisesti olet päivittäiset valinnat tehnyt. Näin ihminen toimii. Meidän mieli ei kestäisi tehdä kaikkia valintoja tietoisesti, me ei ehdittäisi kuin miettiä vaihtoehtoja ja kaikki jäisi tekemättä. Siksi myös ruokaa, lepoa, ajatuksia ja tunnereaktioita koskevat päätökset tulevat ”automaattisesti/alitajunnasta/selkärangasta/persoonasta”.

Kahden viikon jälkeen, kun olet saanut tutustua itseesi ja todennäköisesti unohtanut muutamana päivänä kirjoittaa päiväkirjaa..

Lähdetään testailemaan eri vaihtoehtoja tekemisen, tunteiden ja ajattelun -kehän optimointiin. Kerron kehon logiikasta, toiminnoista ja tarpeista, jotta tiedät miksi kehotan kokeilemaan mitäkin harjoitusta kurssin edetessä.

Minä perustelen, sinä kokeilet ja tunnet kehossasi vaikutukset ja tiedät kannattaako tätä jatkaa enemmän.

Paras arki -kurssiin kuuluu kuusi aktiivista viikkoa (kahden viikon aloituskartoituksen jälkeen) joiden aluksi saat kirjeen ja äänitteen. Kirje kannattaa lukea ensin ja kuunnella äänite sen jälkeen. Jokaisella viikolla puhutaan ruuasta ja liikkeestä jostain uudesta kehon logiikan ja tieteen näkökulmasta. Joillakin kuudesta viikosta saat kokeilla vähentää ja toisilla lisätä jotain elämäsi arjessa. Jokaiseen viikkoon kuuluu siis myös vähintään yksi harjoitus, jota sinun on tarkoitus tehdä joka päivä viikon ajan.

Miksikö? Koska mikään ei muutu, jos mikään ei muutu.

Paras arki -kurssilla voit testata erilaisia muutoksia sopivan kokoisina, ohjatusti.

Tekstit ovat nopealukuisia ja kuvitettuja. Saatat lukea ne useamman kerran. Äänitteet ovat ”vain ääntä” ilman videokuvaa, jotta ne on helpompi ottaa mukaan kuulokkeiden avulla mille vaan automatkalle tai kävelylenkille. Osassa äänitteitä on harjoitteita, joita kehotan tekemään silmät kiinni tai makaamaan jumppamatolla. Niitä ei tietenkään voi tehdä autoa ajaessa.

En väitäkään tietäväni mikä sinulle on paras. Vain sinä tiedät miten sinun kehosi reagoi. Paras arki kurssin 7 kirjettä ja 7 äänitettä auttaa sinua kuulemaan kehosi viestit selvemmin.

Kerron omia kokemuksia itsestäni ja faktoja kirjallisuudesta ja tieteellisistä tutkimuksista. Olen nyt 10 vuotta käynyt omaa hyvinvointimatkaani 30 vähemmänhyvinvoidun vuoden ja 33-vuotiaana tapahtuneen suolistokatastrofin jälkeen. Minusta on tämän matkan aikana tullut entinen lääke-edustaja, entinen korporaatiotyöntekijä, entinen lääkkeiden suurkäyttäjä, entinen huonovointinen ja entinen vessanpelkääjä. Olen saanut toimivamman suoliston kuin ikinä, iloisemman olon, paremman unen, sujuvamman ajattelun, leppoisamman asenteen, aknettoman ihon, vahvat hiukset, enemmän ymmärrystä maailmaa kohtaan… Olen saanut niin paljon ja haluan jakaa sanomaa siitä, että hyvinvointioikeus on jokamiehenoikeus – myös sinun on mahdollista voida paremmin.

Jos minä pystyin – sinä pystyt