You are currently viewing TunneTieto

TunneTieto

Lähtöpiste

Jokaisena hetkenä elämässä meillä on kolme vaihtoehtoa. Voimme joko kieltää totuuden, jumittua siihen tai lähteä tutkimaan tarkemmin sen syntysyitä, tarkoitusta ja vaihtoehtoisia seuraamuksia. Tämä pätee myös jokaiseen tunnekuohahdukseen, reaktioon ja oivallukseen, jota elämä eteemme tuo.

Tämä on se mitä hetkentunteet elämäämme tuovat. Mahdollisuuden avata portti syvempiin totuuksiin ja löytää perustunne tämän tunnekuohahduksen, reaktion ja oivalluksen takana.

Tunteiden ”tunteminen” tarkoittaa niihin tutustumista. Aivan kuin puhut tuntevasi jonkun ihmisen verrattuna siihen, että sanoisit tuntevasi jonkun ihmisen energian. Sama sana, tuntea-verbi. Kun tunnemme ihmisen, tiedämme hänestä asioita. Kun tunnemme tunteen, tiedämme tunteesta asioita. Kun tunnemme tunteita, koemme kehossamme (ja mielessämme) niiden vaikutukset. Tunne nostattaa lämpöä, aiheuttaa kutkutusta, perhosen siipien havinaa vatsassa tai kipua otsassa. Mielessä tunne aiheuttaa ajatuksia. Tätä on se kun tunteen, ajatuksen ja tekojen kehä pyörii ja muodostaa todellisuuden jota elät.

Tunteiden polku sydämen ympäri

 

Kun olet valinnut kolmesta vaihtoehdosta tunteiden tutkijan polun, päädyt tällaiseen ylöspäin suuntautuvaan spiraaliin. Se kiertää sinun sydämen ympäri, sen nimi on Tunteiden polku sydämen ympäri.

Olen kuvannut sitä myös näillä kuvilla Rauha-kirjassa.

Tunteiden polku sydämen ympäri vie sinut itseesi, omaan totuuteesi siitä miksi olet sitä mitä olet. Se todellakin keskittyy kulkemaan sinun oman navan ympärillä, ja tekee sen kaikella rakkaudella elämää kohtaan. Mitä pidempään tätä polkua kuljet, sitä varmemmaksi tulet siitä kuka olet ja sitä helpommin voit olla sitä, mitä olet.

Kun tietää, osaa.

Rauha-kirjan kuvissa nuoli ulospäin kertoo ajanhetkestä, jolloin jokin tapahtuma sai sinut pois sen hetkisen elämäsi keskiöstä. Sait silloin jonkun elämääsi järisyttäneen tiedon ja se aiheutti vääjäämättömän muutoksen tai muutoksen hakemisen tarpeen arkeesi. Nuoli takaisin sisälle päin puolestaan kuvaa matkaasi takaisin oman elämäsi valtiaaksi, takaisin hallinnan tunteeseen, takaisin siihen tilaan, missä luottamus vallitsee kriisin ja muutosvastarinnan kukistumisen jälkeen.

Pallerot kuvan spiraalin eli polun varrella ovat merkityksellisiä hetkiä, jotka toimivat kotiin ohjaavina suuntaviittoina (Rauha-kirja s. 283).

Tunteiden ongintaa

Ostin tämän taulun Pekingistä 2003 ja se on ilahduttanut kodin seinällä siitä lähtien. Kun lisään tauluun tunteiden polun spiraalin, näet saman kuin minä tätä taulua katsoessani.

Onkijan siimaan (koukkuun/matoon) on tarttunut hetkentunne (pallero spiraalipolun varrelta), jonka avulla onkija saa tuntumaa syvemmällä itsessään lymyäviin tunteiden juurisyihin.

Onkija saa hetken aiheuttamasta tunnekuohahduksesta ja reaktiostaan kiinni ja löytää oivalluksen siitä mikä tuon tunnekuohahduksen ja reaktion aiheutti.

Onkija tiedostaa tunteensa. Hän ymmärtää itseään hieman paremmin. Hän ottaa askeleen tunteiden polulla oman sydämensä ympäri. Hän saa lisää tietoa tunteestaan.

Hän ymmärtää miksi hän tuntee mitä tuntee, ja voi siksi valita tunteeko niin tätä enempää.

Tätä sinulle tarjoaa Rauhan matkat.

Tervetuloa tunnematkalle.

 

 

 

 

 

Vastaa