You are currently viewing Sinun on puhuttava

Sinun on puhuttava

Tämän vuoden olen työstänyt kuulluksi tulemisen mahdollisuutta.
Rauha-kirjan ilmestymisen jälkeen Mari Nevander ehdotti vertaistukiryhmään soveltuvan työkirjan tekemistä tunteiden käsittelystä.
Sellaista työkirjaa, jota voisi käyttää vaikka uskoisi mihin vain tai ei mihinkään. Sellaista työkirjaa, joka ei vaatisi gurua, opettajaa, mestarin etsintää tai mystisiä matkoja kauaksi. Sellaista työkirjaa jonka harjoitusten vuoksi ei tarvitsi sulkeutua ashramiin kuukausiksi eikä tulla haudatuksi multiin snorkkeli suussa. Sellaista työkirjaa jonka yksinkertaisuus hämmentäisi ja nostaisi epäluuloja sen mahdollisuuksia kohtaan, jotta kynnys kokeilla olisi mahdollisimman matala. Sellaista työkirjaa. Sellaista matkaa omiin tunteisiin, joka toimisi kenelle vain.
Sellainen on Rauhan matkalla -työkirja.
Vertaistukiryhmätyöskentely soveltuu siihen mihin gurun etsintä ja terapiassa käyminenkin. Ihan eri juttu se kuitenkin on. Perjantaina nauhoitetaan Marin kanssa videolle Marin kokemuksia vertaistukiryhmistä ja ehkä samalla muutakin, kun vauhtiin päästään ❤
Eilen sain aloittaa online-ryhmän. Olen itse vahvasti sitä mieltä, että vertaistukiryhmä toimii parhaiten läsnä ollen, mutta juuri siitä syystä on ihanaa testata zoomilla tehtyä ryhmää, jossa aion vielä kaiken lisäksi pitää täsmällisesti kiinni sovituista aikarajoista ja säännöistä. Jaan vain minuutteja kullekin vuorollaan ja olen kommentoimatta. Kerron harjoituksen, sanon ole hyvä ja kiitos.
Tammikuun puolella aloitan seuraavat liveryhmät Hgissä. Yhden itsekseni henkisen polun kulkijoille, yhden yhdessä mieheni kanssa Oo nyt sit ton kaa -teemalla pariskunnille ja yhden miesten ryhmän pitää mieheni. Hän päätyi ohjaajakurssille mukaan, kun pidin kurssia Rovaniemellä, ja koska hän on jo ennen minun tapaamista kulkenut tunteiden polkua elämää kummastellen, on aivan luonnollista, että hän alkaa vetämään myös omaa ryhmäänsä.
Tammikuussa alkaa myös ryhmä Turussa Leenan vetämänä. Helsingissä Sirpan vetämänä aloitellaan myös pian. Sirpa esittelee omaa Rauhan matkalla polkuaan keskustakirjasto Oodissa 1.11. klo 18. Katso ryhmien sivuilta lisää näistä!
Tärkeintä on kuitenkin ymmärtää, että kuulluksi tulemisen tärkein edellytys on se, että sinä sanoitat juurisyitä etkä tekosyitä. Ei selityksiä, vaan sanoituksia. Niiden luo pääsee yksinkertaisemmin kuin meille on uskoteltu.
Olet elämälle rakas. Ole itsellesi arvokas ❤
Ps. Tarvetta tunteiden logiikan ymmärtämiselle on ilmeisesti vielä enemmän kuin ymmärsin, koska löysin Rauhan matkalla -kirjan myös Prisman verkkokaupasta! Asiakaspalvelija lupasi selvittää, miten se sinne on päässyt ❤ Ehkä ovat yrittäneet tilata Rauha-kirjaa, joka on loppu kustantajalta…

Vastaa