Rauhan matkalla -työkirja ja -vertaistukiryhmät

Rauhan matkalla

Rauhan matkalla Oman äänen sanoittamisen työkirja

Rauhan matkalla -työkirja

Rauhan matkalla on yhdessä parantumisen kirja.

Sen avulla tulet kohdatuksi, kuulluksi ja todeksi itsellesi. Rauhan matkalla -työkirja havahduttaa siihen, miten todellisuutesi syntyy sydämen tunteiden, aivojen ajattelun ja suoliston sulattelun kautta.

Tekstit auttavat sinua sanoittamaan omat tunteesi itseäsi kohtaan ja ymmärtämään niiden syntysyyt. Harjoitukset maalailevat mielenmaisemaasi tunteiden polkua oman sydämesi ympärille ja kohti omaa voimaasi. Rauhan matkalla piirrät esiin sinun omat rajasi ja havahdut uteliaisuuteen siitä, mihin oma elämän tarinasi vielä voikaan yltää.

Kirja täydentää Rauha Elämän hyvinvoinnin parantaja -kirjaa. Siinä missä Rauha Elämän hyvinvoinnin parantaja -kirja on tarkoitettu yksin työskentelyyn ja omatoimiseen harjoitusten tekemiseen, Rauhan matkalla -kirja on yhteinen kokemus. Rauhan matkalla -kirjan harjoitusten tekemiseen tarvitset vähintään yhden ystävän, joka myös lukee Rauhan matkalla -kirjaa ja tekee harjoitukset yhdessä kanssasi. Parhaimmillaan Rauhan matkalla -kirja toimii vertaistukiryhmätoiminnan työkirjana, johon se on pyynnöstä kirjoitettukin.

Oman Rauhan matkalla -kirjan voit tilata Era Nova -kirjakaupasta tai minulta suoraan laittamalla viestiä.

 

Ryhmätapaamiset

Rauhan matkalla -ryhmissä käytetään Rauhan matkalla -kirjaa

Rauhan matka on 12 tapaamisella syventyvä yhdessä paranemisen matka, jolla Rauhan matkalla -työkirjaa käytetään kurssikirjana. Tapaamisilla mietitään elämän käännekohtia, isoja tunteita ja tehtyihin valintoihin vaikuttaneita syitä. Matkan varrelta löytyy muistojen unohdettuja aarteita. Isoja oivalluksia syy-yhteyksistä ja todisteita elämän kannustuksesta niinäkin hetkinä, kun niitä ei ole tapahtuman aikana huomannut. Näiden havaintojen kautta kasvaa ymmärrys siitä miten kaikki on vaikuttanut kaikkeen ja jokainen valinta on vienyt aina sinua eteenpäin. Kokonaisuuden näkemisen avulla rakentuu neutraali ja kiitollinen ymmärrys mennyttä kohtaan ja iloinen uteliaisuus tulevia aikoja kohtaan.

Rauhan matka on matka omaan itseen. Ryhmään osallistujilla ei tarvitse olla samaa traumaa, kokemusta, hallitsevaa tunnetta taustalla.
(Sellaisiakin ryhmiä tullaan pian järjestämään, jossa jokainen osallistuja on vastikään menettänyt läheisen, eronnut tai havahtunut henkisen kasvun koettelemuksiin.) Tälle sivulle lisätään pian listaus alkavista Rauhan matkalla -ryhmistä ja niiden vetäjistä.

Milloin on hyvä hetki lähteä Rauhan matkalle?

Yleisenä neuvona Rauhan matkan ajoitukseen annan sen, että näin syvälliselle sisäiselle matkalle kannattaa lähteä vasta silloin, kun pahin shokki on laskenut. Jos olet juuri nyt shokissa, hae ensin akuutin hädän hoitoon sopivampaa apua ja palaa Rauhan matkalle shokin laskettua. Sopivin hetki kulkea Rauhan matkaa on silloin, kun sydämesi haluaa ymmärtää tapahtuman merkityksen ja kysyy: ”Miksi näin kävi?”

Nähdyksi tulemisen tärkeys

Rauhan matka on tarkoitettu nähdyksi tulemisen kokemiseen. Rauhan matkalla -vertaistukiryhmässä tulet kuulluksi sellaisena kuin nykyhetkessä olet. Ryhmän turvallisessa ilmapiirissä valaistut siitä, että sinunkin tarina on valintojen muodostama polku elämän kudelmassa. Menneisyys on tuonut tähän ja sinulla itselläsi on riittävästi valinnan vapautta oman elämäsi seuraaviin vaiheisiin.

Ihmisen elämän nykyhetken todellisuus syntyy tunteiden, ajatusten ja tekojen kehän pyörimisestä. Muutoksen tuoma kitka antaa energiaa ja valinnat tässä hetkessä tehdään aina Mitähän tästä seuraa -ajatuksella, jonka sävyn ja perusluonteen antaa toimintaa ohjaava tunne. Tunteiden, ajatusten ja tekojen kehän kiertonopeuteen ja voimaan vaikuttavilla tunteilla on kaksi aikaulottuvuutta, perusluonteen omainen perustunne ja tapahtumien sykkeessä elävät hetkentunteet.
Yksi tunne kerrallaan löydät ryhmässä kaikki 17 tunnetta sisimmästäsi ja tunnistat miten pelkoon pohjaavat tunteet vaikuttavat eri tavalla kuin elämän rakastamiseen pohjaavat tunteet. Tämä tiedostaminen sytyttää kunnioituksen elämisen ihmettä kohtaan ja riemuisan uteliaisuuden elämän eteen heittämissä koettelemuksissa tarpomiseen.

Tästä syntyy mahdollisuus tuntea tunteita, niiltä piiloutumisen tai niihin jumiin jäämisen sijaan. Tunteiden tuntemisen normalisoiminen on Rauhan matkalla -ryhmien tarkoitus. Tunteet ohjaavat elämän valintoja, vaikka ne puskisi piiloon, ne vaikuttavat taustalta. Ainut tapa ymmärtää elämän kehittymistä, on tuntea tunteensa.

Tunne itsesi -viisaus tarkoittaa itsen tuntemista, ei tietämistä.

Sinä elät, koet, valitset, tunnet, teet, ajattelet jokaisen hengityksen aikana ja niinpä tunteiden, ajatusten ja tekojen kehä pyörii joka hetki elämääsi luoden.

Muuttuminen vaatii tekemisen vaihtumista, mutta muutos lähtee toiminnan motiiveihin havahtumisesta ja pysyy yllä utopistisen unelman voimaannuttamana.

 

Menneisyys toi sinut tähän. On oma valintasi mihin tästä jatkat.

Linkkejä postauksiini aiheesta:

ei kenenkään syy

palkkaa terveyden ylläpitämisestä

**********

Ensimmäinen Rauhan matkalla vertaistukiryhmä käynnistyi to 28.4. Helsingissä. En tule montaakaan ryhmää vetämään itse, vaan tulen kouluttamaan yhdessä Mari Nevanderin kanssa Rauhan matkalla -ryhmänvetäjiä, jotta mahdollisimman moni pääsisi matkaakaan tunteiden polkua sydämen ympäri. Lue lisää ryhmänvetäjävalmennuksista täältä.

Tilaukset, tiedustelut ja ilmoittautumiset: laittamalla viestiä: mira@unelmientoteuttaja.fi