Rauhan matkalla ohjaajat

Rauhan matkalla ryhmät ja ohjaajat

Rauhan matkalla ryhmät

Rauhan matkalla keskusteluryhmässä jokainen jäsen ja vetäjä on vertainen. Kukaan ei ole guru toiselle, eikä tietävämpi toisesta. "Ohjaajan pätevyys" määrittyy hänen läsnäolon ja tasapuolisen kokemuksen tarjoamisen kyvyn mukaan. Rauhan matkalla ryhmässä jokainen osallistuja on pätevä oman itsensä asiantuntija. Vertaisina elämän tunneasioista keskustellen muodostuu luottamuksen tunnelma, jossa oman itsen ymmärtäminen tapahtuu. Prosessi on suorastaan maaginen, vaikka se on täysin järjellä ymmärrettävä ja ajatellen tehty.

Rauhan matkalla ryhmätoiminta on 
järki-ihmisen valinta 
tunnetyöskentelymetodiksi.

Rauhan matkalla -ryhmät ovat kaikki erilaisia, koska jokainen ryhmänvetäjä tuo oman kokemuksensa sellaisena kuin se tässä hetkessä on ja jokainen jäsen tuo oman itsensä ja siksi kokonaisuus muodostuu aina osiaan suuremmaksi kokemukseksi.

Jokainen Rauhan matkalla ryhmä on 12 tapaamiskerran kokonaisuus, jolla tehdään Rauhan matkalla -kirjan harjoitukset ja ennen jokaista tapaamista luetaan Rauhan matkalla -kirjasta kyseisen tapaamiskerran keskustelun pohjustukseksi muutama sivu.
Ryhmien hinnat sisältävät alvin ja Rauhan matkalla -kirjan (arvo 20 euroa).

Katso esittelyvideoita YouTubesta.

 

Seuraavat alkavat ryhmät

MIRAn seuraava ryhmä

Noin joka toinen keskiviikko klo 19:00–20:45 vaihdevuosi-ikäisille naisille. Voit osallistua etänä zoomin kautta jokaiseen tapaamiseen, vaikka mielellään näkisin meidät yhdessä ainakin joka kolmas kerta Helsingin Töölössä. Aloitetaan huhtikuun lopulla, kun viiden tai kuuden naisen ryhmä on valmis aloittamaan. Kesälomataukoja pidetään tarpeen mukaan. Hinta 100 euroa/nainen.

*** *** *** ***

Ryhmiä alkaa kysynnän mukaan eri puolella Suomea, joten seuraa Miran ja muiden ohjaajien omia some-kanavia sekä Rauhan matkalla facebook-ryhmää, joissa kerromme alkavista julkisista ryhmistä. Voit aina laittaa sähköpostia mira@unelmientoteuttaja.fi osoitteeseen, niin yhdistän sinut lähimmän ja sopivimmin ohjaajan kanssa.

Rauhan matkalla -ryhmiä on pelkästään miehille, pelkästään naisille ja sekaryhmiä. Osaan ryhmistä kokoontuu jonkun yhteisen kokemuksen (avioero, suru, sairaus jne) innoittamana tai ns. kaikille avoimina, johon kuka vaan ja mistä tahansa syystä on tervetullut. Lisäksi on ryhmiä joihin pariskunnat tulevat yhdessä.

Osallistumishinnat vaihtelevat.

Mira Puro

HELSINKI
Rauha-metodin kehittäjä.
Kirjailija, kauppatieteiden maisteri, merkonomi, pilatesohjaaja ja reikihoitaja

Mira on menettänyt isänsä alkoholille ja köydelle, muuttanut omilleen lapsuuden kodistaan 15-vuotiaana 600 km päähän ja asunut Suomen lisäksi Kiinan Hong Kongissa, Ranskan Champagnessa ja Tallinnassa Virossa. Nykyinen koti on 47. osoite, jossa hän asuu kahden teini-ikäisen lapsen ja aviomiehen kanssa. Aiemmat parisuhteet ovat pitäneet sisällään pettämisen, hyväksikäyttämisen ja hylkäämisen kokemuksia. Aiempi ura lääkkeiden ja TV-mainostettujen tuotteiden myynnissä ja markkinoinnissa ei ollut suolistolle helppoa sulateltavaa. Kaikki tämä antoi aihetta itseen tutustumiseen ja kirjojen sisältöön.

mira@unelmientoteuttaja.fi

 

Risto Puro

HELSINKI
Havahduin vähitellen siihen, että en ole onnellinen. Elämässäni oli paljon asioita hyvin ja erittäin hyvin, mutta en kokenut olevani onnellinen. Olin tehnyt vuosikymmeniä töitä kansainvälisessä työyhteisössä. Olin saanut hienoja mahdollisuuksia ja isoja vastuita, jotka olivat motivoineet nousemaan aikaisin ja reissaamaan työmatkoille pitkin maailmaa. Kotona oli vaimo ja kolme aikuistuvaa lasta, joilla oli kaikki hyvin. Kotitalo oli itse suunniteltu ja hyvinkin mieluinen. Mökillä puuhaaminen tarjosi sopivaa vastapainoa liikematkailun täyttämälle arjelle ja sauna lämpesi lievittämään kehon ja mielen kuohuja. Jotain oli silti minun ja onnellisuuden välissä.
Irtisanouduin, erosin, muutin Turusta Helsinkiin ja aloitin autovuokraamoyrittäjänä, vaikka en edes ole innostunut autoista.
Aloin lukea – aukeama päivässä vauhdilla – itsen ymmärrystä lisääviä kirjoja.
Viisi vuotta näiden isojen muutosten jälkeen, aloitan vetämään ensimmäistä Rauhan matkalla -ryhmääni, jonka toivon lisäävän ymmärrystä  miehen onnellisuudesta.

 

Satu

Turku

Armi Pousi

ARmi

Armi Pousi

@Hamina ja @Jämsänkoski

NLP-master ja Story-työnohjaaja

"Haluan saada sinut innostumaan elämästä jokapäivä uudestaan, niin että siitä lopulta tulee tapa elää."

Leena Sarkkinen

040 818 3226
Rauhan matkalla ryhmien ohjausta Turussa ja lähiympäristössä.
"Pidän tärkeänä sitä, että me ihmiset oppisimme tuntemaan itsemme, keitä todellisuudessa olemme. Oma löytöretkeni alkoi halusta löytää Sisäinen Rauha.
Tällä tiellä opin tarkastelemaan käytöstäni, pelkojani ja erilaisia tunteitani, mieltäni ja tapaani puhua itselle ja toisille. Tämä oli todellakin eri kerroksien kuorimista, jotta voi päästä syvälle sisimpään ja tulla sieltä ulospäin, omana itsenään.
Kaiken kokemani myötä, toivon voivani auttaa heitä, jotka lähtevät tälle mielenkiintoiselle, sisäiselle tutkimusmatkalle. Tie ei ole aina helppo ja totuttu elämä voi muuttua paljonkin. Muutos on kuitenkin niin palkitseva, että takaisin "vanhaan minään" ei halua enää palata.
Rauhan matkalla -ohjaajana ja erilaisten tunteiden käsittelyssä voin hyödyntää myös aiemmin opiskelemiani kognitiivista psykoterapiaa ja tietoisuustaitoja.
Ohjaajana olen lämmin, läsnäoleva ja aidosti kuunteleva."

Sirpa Inkilä

HELSINKI
sirpa.inkila@gmail.com

  • Tunne kehosi -ryhmien ohjaaja
  • Kouluttaja
  • Opettaja
Unelmaani seuraten yhdistän kehollisuuden Rauhan matkalla -ryhmieni toimintaan.
Tervetuloa:  Rauhan matkalle oman kehon äärelle.
Ryhmänä tutustumme vertaistukikeskustelujen avulla omiin tiedostettuihin ja tiedostamattomattomiin tunnetiloihin kehossamme.
Katso FB:stä mitä Sirpa kertoo omasta Rauhan matkalla kokemuksestaan.

 

Mirjam

Turku

 

Maria Nurmela

Rovaniemi

Mari Nevander

Mari Nevander

@Helsinki

  • Lähihoitaja
  • Koulutettu Vertaistukiohjaaja
  • Lasten ja nuorten kriisipuhelimen päivystäjä
  • Grounding Yin -joogaohjaaja

Mari on omassa elämässään läpikäynyt työuupumuksen ja sairastunut mm. masennukseen sekä traumaperäiseen stressihäiriöön.

Eheytymisen polulla apua on löytynyt mm. joogasta, mindfulness -harjoituksista, yksilöterapiasta, sekä myöhemmin vertaistukiryhmästä. Oma kokemus vertaistuesta oli sen verran vaikuttava, että oman mielialan kohotessa tuli kutsu myös itse opiskella vertaisryhmäohjaajaksi.

"Vertaisryhmän ohjaaja on mukana ryhmässä vertaisena, saaden siten myös itse kokea ryhmätyöskentelyn terapeuttisen vaikutuksen ❤"

Mariin saa parhaiten yhteyden sähköpostilla: mari.nevander@gmail.com

Katri Siitonen

ROVANIEMI

Oman keho-mieli yhteyden, tunnetyöskentelyn sekä sydämen salojen tutkimiseen hurahtanut Rovaniemen Steinerkoulun kieltenope, Life Alliance Terveysagentti sekä tuleva NLP Practitioner. 

Matkalle omaan itseeni minut sysäsi vuonna 2014 alkanut kilpirauhasseikkailu, johon en tuolloin julkiselta puolelta apua löytynyt. Tätä nykyä olen kuitenkin äärimmäisen kiitollinen kaikesta siitä, mitä tuo “seikkailu” elämässäni käynnisti ja mihin se on minut kuljettanut. Vaikka polku hoitotasapainooon oli pitkä ja kivinenkin, se on ollut yksi tärkeimmistä opettajista elämässäni. Ennen kaikkea se opetti minulle minusta itsestäni ja laajensi ymmärrystäni siitä, miten kaikki liittyy lopulta kaikkeen. Me olemme uskomattoman hienoja kokonaisuuksia. Ja vaikka löysin lopulta lääketieteellisen puolen avunkin terveyshaasteeseeni, koen että ilman tunnetyöskentelyä matka olisi jäänyt puolitiehen. 

“Mitä tämä sairaus on tullut minulle opettamaan?” Tämä kysymys oli yksi keskeisimmistä, joita päädyin itseltäni kysymään. Ja kun vastauksen laajuus alkoi vähitellen avautumaan minulle ja häivähdys siitä mitä kaikkea sen alle kätkeytyi, olin ottanut ensiaskeleet mitä moniulotteisimmalle ja kiehtovimmalle matkalle –matkalle tunteisiini, kehotitetoisuuteen sekä syvemmän merkityksen löytymiseen elämässäni.

Nykyään ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi on lähellä sydäntäni. Omalla matkallani olen tunnetyöskentelyn ja itsemyötätunnon opettelemisen lisäksi olen saanut apua mm. erilaisia kehoterapioista, eteerisistä öljyistä sekä Neurosonic-hoidoista. Uskon myös, että terveyttä ja hyvinvointia tukevalla ruokavaliolla on suuri merkitys meidän jaksamiseemme ja että sillä voi tukea myös kaikkea sitä muuta työtä, jota itsemme hyväksi teemme. Meillä kaikilla on oikeus pitää huolta itsestämme ja elää omannäköistä ja hyvinvoivaa elämää, jonka yksi tärkeä osa on omaan tunnemaailmaan tutustuminen. 

Lämpimästi tervetuloa Rauhan matkalla- tunneryhmiin kokemaan yhdessä tätä ainutlaatuista matkaa kohti omaa, autenttisempaa itseäsi.

Suvi Mella-Aho

ROVANIEMI

Elämän palapelistä viehättynyt, tunteisiin ja ennakoimattomaankin nykyisin rohkeasti sukeltava itsensä tutkiskelija. Kiinnostukseni keskiössä ovat kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä itsensä johtaminen, joita kohti olen kulkenut monenkirjavien elämänkokemusten ohella johtamisen psykologian (hallintotieteet) ja luokanopettajan (kasvatustiede) tutkintojen siivittämänä. Lisäksi olen kehotietoisuusohjaaja, kahden lapsen äiti, vaimo ja tytär sekä pian valmistuva meditaatio-ohjaaja.

Kymmenen vuotta sitten sanoitin rehellisesti sisintäni kertoen opintoryhmässä asioita, jotka “häiritsivät” elämääni suuresti, ja sain kaksi merkittävältä tuntuvaa elämänohjetta silloisilta opiskelijatovereiltani: “Luota siihen, että elämä kantaa” ja “Anna elämän yllättää”. Sittemmin hektisen työelämän, äidiksi tulon, kroonistuneen stressin sekä autoimmuunisairauden haasteiden voittamisen kautta olen kulkenut haasteellisen, mutta antoisimman mahdollisen matkan. Olen alkanut tiedostaa, mikä estää minua luottamasta elämän kantavuuteen. Kiinnostuksella olen alkanut havaita, miten elämä kykenee yllättämään moninkerroin luovemmin kuin ikinä olisin voinut kuvitellakaan. Tunnetyöskentelyllä on ollut keskeinen rooli kaikessa tässä.

Sydämeni sykkii ihmisyydelle ja inhimillisten kokemusten loputtomalle rikkaudelle. Jatkuvasti syvenevä itsetuntemus sekä kokemukset elämän jakamisesta tunnetasolla inspiroivat minua suuresti. Tunnetyöskentely on tuonut elämääni olosuhteista riippumatonta onnellisuutta sekä voimauttanut ja antanut luottamusta myös haasteista selviämiseen. Meditaatio, kehotietoisuus, ymmärrys ihmisyyden eri olemuspuolista sekä läsnäolo- ja tunnetaitojen tuominen arkeen ovat asioita, joiden koen tukevan tunnetyöskentelyä merkittävästi.

Toivon yhteisen Rauhan matkamme olevan luottamuksen ja ihmisyyden hyväksynnän siivittämä matka, jossa kohtaamme toisemme aidosti ja tasavertaisina. Tunneryhmän vertaisohjaajana haluan voimaantua kanssasi ja tehdä yhdessä matkaa kohti oivallusta kaikkien tunteiden merkityksellisyydestä ja arvokkuudesta. Olemme onnekkaita, sillä lähin apu löytyy läheltä - meistä itsestämme!

Tavoitat minut sähköpostitse osoitteesta suvi.mella.aho(at)gmail.com. Tarjoan Rauhan matkalla -ryhmiä pääsääntöisesti Rovaniemellä - ole rohkeasti yhteydessä, mikäli haluat ehdottaa muita vaihtoehtoja.

 

Marika

Espoo