RauhallisestiHarkitenKärsivällisestiNYT

”Olenko mä niin hankala?”
”No, suoraan sanottuna, olet.”

Mitähän mä olen kirjoittanut? Mikä tää Rauha-kirja on? Tänään sain Rauhalle kolmannen kustannustoimittajan. Voitte uskoa, että olen siksi itse kokenut kaikenmoisia tunteita muutamassa tunnissa.

Olen tuntenut:

Kiitollisuutta tätä järjestyksessä toista kustannustoimittajaa kohtaan, koska hän viikon lukemisen jälkeen totesi että on parempi antaa homma jollekin toiselle. Ammattilainen. Kiitos sinulle.

Uteliaisuutta järjestyksessä kolmatta kustannustoimittajaa kohtaan, joka tuntuu ymmärtävän hyvin mitä olen pyytänyt – ihmistä joka auttaisi tekemään Rauhasta lukijalle parhaan lukuelämyksen. Rauha sisältää paljon itse elettyä elämää ja sen mukanaan tuomaa viestiä maailmalle jaettavaksi. Rauha kertoo sen, mitä Kehon korjausopas (ensimmäinen, kahdesta jo julkaistusta kirjastani) ei vielä kertonut, paranemisestani ja maailmasta kuten minä sen näen. Minä kirjoitan niin, että luen näytöltä siihen ilmestyviä sanoja. Siksi kaipaan keskustelukumppania joka tuo lukijan näkökulman esiin, uskaltaa  kommentoida, käskeä selkeyttämään, poistamaan jotain.. Sitä tässä olen kaksi kuukautta odottanut ja toivonut. Ja tänään jälleen, pettynyt, koska toiveen täyttyminen siirtyi eteenpäin.

Uskoa että tälläkin on jokin kokonaisuuden kannalta merkittävä tarkoitus. Epäuskollekin oli hetkensä tänään. Onhan tämä nyt aika absurdia… jätin ensimmäisen kerran käsikirjoituksen kustannustoimittajalle jo 30.12.2020 ja ensi viikolla kuvittelin alunperin Rauhan menevän jo painoon. Nettikauppojen sivuilla lukee ilmestymispäivänä 14.4.2021. Tuolloin taitaa Rauha ilmestyä vain tämän kolmannen kustannustoimittajan inboxiin, hänen saatua valmiiksi nyt keskeneräiset toimittamiset. ”Pitää vain uskoa omaan tekemiseen”, sanoi Mikael Granlundkin ei-pompi-kiekko-meille-lätkäpeleistä. En voi muuta todeta minäkään, enkä muuta tehdä kuin jatkaa rauhantyötä itsekseni vielä vähän lisää.

Ymmärrän, että kirjani on erikoinen, runsas ja ajatuksia herättävä. Sellaiseksi sen olen tarkoittanut. Rauhan lukeminen muuttaa lukijaa. Vaikeaksi kahdelle kustannustoimittajalle en sitä silti olisi uskonut. Pidän peukkua tälle kolmannelle, joka jo muutamalla tänään vaihdetulla viestillä sai minut luottamaan itseensä.

Luottamusta ja rakkautta tunnen myös Sohvia, Stellaa ja Ristoa kohtaan, joille hämmennystäni jo päivällä jaoin.

Rakkaudella, Mira ja Rauha

 

Ps. Ja nyt vielä lisätään listaan pienehkö ärtymys… en saa ladattua 4 pikselin kokoista kuvaa tähän artikkelikuvaksi, koska se on liian iso.

 

Vastaa