You are currently viewing Rauha matkaa

Rauha matkaa

Kun aloitin kirjoittamaan Kehon korjausopasta keväällä 2018, olin lääkkeistä sairastunut lääke-edustaja, jota lääkärit eivät osanneet parantaa. En ollut aiemmin kirjoittanut mitään gradua laajempaa, ja tunne sisällä kertoi, että tämä on trilogian alku. Suolisto käsittelee ruokaa ja ajatuksia -totuus oli saatava sanoiksi paperille, vaikka olin aivan varma, että suolistoa hellivien ravintovinkkien jakamisesta ei tulisi itselleni ammattia – kuten ei pilateksen ohjaamisestakaan ollut tarkoitus tulla – Kehon korjausopas oli pullonkaula, joka piti kirjoittaa pois, että pääsen kirjoittamaan siitä mistä mun oikeasti pitää kirjoittaa. En vain tiennyt mikä se aihe on. Paljon minä tein kaikkea, ja vain itseni eteen. Siltä se ainakin tuntui.

Merkityksellinen minä -kirjan kirjoittaminen vuotta myöhemmin Marikan (silloin Sarha, nyt Taskinen) kanssa oli terapiamatka syvälle niihin ajatuksiin, joita suolistoni oli yrittänyt sulattaa koko elämäni. Sitä kirjoitin äitinä, jonka lapset olivat liian tottuneita siihen, että heidän väsyneellä äidillään on iltaisinkin töitä. Merkityksellisyyden oivaltaminen oli saanut tekemään rajuja ja äkkinäisiä liikkeitä uralla 2016 ja 2017 ja niitä purin tuohon kirjaan sanoiksi. Aloin piirtää tunteen, ajatuksen ja tekemisen kehää ymmärrettävään muotoon.

Rauha-kirjaa kirjoitin keväästä 2020 alkaen ja se ilmestyi marraskuussa 2021. Se täydensi trilogian. Näistä kirjoista tuli kehon, mielen ja tunteen kirjat ja niinpä jokainen osa tunteen, ajatuksen ja tekojen kehällä sai oman kirjallisen muodon. Rauhaa kirjoittaessa kävin läpi niitä tunteita, joita olin elämäni ajan sulatellut ja jättänyt sulattamatta.

Rauha-kirja myös avasi uuden trilogian. Yksi trilogia tuli valmiiksi ja toinen avautui.

Pullonkaula ja elämän runsauden laajentuma on nyt auki. Ihan tarkkaan en tiedä mitä tulen isona tekemään, mutta se kummallinen ja hieman stressannut ”tästä tulee trilogia” ajatus on nyt saanut rauhan, Rauhasta. Sisäisen rauhan laskeutumisen myötä tuli luovuuden virtaan lisää vettä.

Toisen trilogian seuraava osa, Rauhan matkalla -työkirja, tulee painosta torstaina 28.4.2022. Pullonkaula räjähti auki ja sanat vain virtasivat siihen. Samalla olen kirjoittanut lisäystä omaan jo julkituomaan elämätarinaani, aiheesta, jonka harva teistä minusta tietää. Sen piti mennä osaksi ”Liian nätti masentuneeksi” kirjaa Sohvi Nymanin kanssa, mutta se ilmestyykin erikseen. Työnimi on Turvesuo. Turvesuo kertoo siitä miten 17 erillistä tunnetta ilmenevät tunnemöykkyinä, yhdistelminä ja miten ne voivat olla pohjattomia kuten suot.

 

Minulle kirjoittamisen vuolaus on unelmien täyttymys.

Minä haluan kirjoittaa. Kirjoittamisen lisäksi rakastan nähdä, miten ihmiset huomaavat itsensä, oman vastuunsa, oman voimansa, omat mahdollisuutensa ja puhkeavat hymyyn elämän kauneuden vallatessa heidän sisäisen rauhansa kuplivana riemuna. Siksi minä kirjoitan ja kokeakseni itse saman, luen muiden sanoituksia ja vaivun ajatusmatkoille sisäiseen avaruuteen.

Rauhan matka. Rauhan matkalla. Rauhanmatkalaiset. Rauhan matkalla -ryhmät. Rauhan matkaopas. Rauhan matkalla ryhmävetäjät. Rauha.

Matkustan ajassa tuleviin vuosiin ja näen eri puolilla kerääntyviä Rauhan matkalaisten -ryhmiä, joissa vertaiset pukevat tunteitaan ja kokemuksiaan sanoiksi toisilleen. Ryhmänvetäjinä on suurisydämisiä vertaisia, joilla on kunnioitusta elämää kohtaan ja siitä nouseva innostus koota ihmisiä yhteen tulemaan kuulluksi, todistetuksi ja löytämään rauha menneisyyden kanssa ja uteliaisuus tulevaa kohtaan.

Näetkö saman kuin minä?

Haluatko olla mukana Rauhan matkoilla?

Oletko sinä rakastunut, rakastanut, eronnut, kasvanut lasten mukana, menettänyt läheisen, vaihtanut ammattia, muuttanut, ymmärtänyt erehtyneesi, etsinyt merkityksellisyyttä, löytänyt itsesi, uupunut, sairastunut, väsynyt, aloittanut uudestaan? Oletko sinä kokenut jotain sellaista, joka antaa sinulle syvyyttä elämän monisäikeisen kudelman ymmärtämiseen?

Sinä voisit olla hän, jonka ympärille on vertaisten luentavaa kerääntyä matkaamaan yhdessä Rauhan matkaa.

Etkö voisikin?

Vastaa