You are currently viewing Rakkaus on kokemus

Rakkaus on kokemus

Rakkaus
Kuuntelin eilen Tommy Hellsteniä Senaatintorilla monen muun kanssa. Äänentoisto ei ihan jokaista sanaa kantanut korviini, mutta kuulin Tommyn sanovan rakkautta mysteeriksi.
En osaa olla samaa mieltä. Ei rakkaus ole mysteeri – ei ole vaikka ihmisen sanat käyvätkin vähiin rakkautta selittäessä. Jos puhutaan järkeä.. eli jos järki yksin koettaa rakkautta selittää, se ei kykene siihen, koska järki ei tunnetta edes konseptina ymmärrä, ja silloin rakkaus jää mysteeriksi. Mutta jos lausuttujen sanojen valintaan lisätään järjen työpariksi tunne, saadaan älykkyys, ja silloin tilanne muuttuu. Älykkyys – eli järjen ja tunteen tasapaino – ymmärtää myös rakkauden koko kuvan ja mysteeri avautuu rivien välistä ja kuuluu eleissä.
Käytin #rauhakirjassa 300 sivua rakkauden koko kuvan selittämiseen, vaikka vain yksi luku on nimeltään Rakkaus. Siinä rakkaus on 14. askel sydämen ympäri kulkevalla tunteiden polulla, jolla on yhteensä 17 tunnetta, joista yhdeksän on elämän hyvinvointia vähentäviä ns. pelkopohjaisia tunteita ja kahdeksan rakkauteen pohjaavia tunteita, jotka lisäävät elämän hyvinvointia.
Ei mysteeri, vaan kokemus, lupa olla oma itsensä, oivallus olla paras versio itsestään ja osa tätä elämän kudelmaa kaikkien luotujen kanssa ❤ Rakkaus mahdollistaa elämisen riemun ❤
Kuvaliitteissä tuo 14. askel nimeltä rakkaus.
Teksti tuotu Fesestä blogiin 22.12.2021

Vastaa