You are currently viewing Rakkauden 5 kieltä

Rakkauden 5 kieltä

Vietin kaksi päivää Janet Attwoodin naisten voimaannuttamisen seminaarissa ja perustavin havainto, jonka siellä sain oli se, että minun rakkauden kieleni on yhteinen aika. Antamalla aikaani kerron rakastavani ja ymmärrän toisen rakastavan minua, kun hän viettää aikaa kanssani. Tämä on minulle helpoin ja ymmärrettävin tapa. Mutta se ei ole kaikille muille!! Mikä havainto! Mikä opetus! Aika ei ole kaikille muille tärkein, tai edes ymmärrettävä rakkauden kieli!

Janet Attwoodin mukaan Rakkauden Kieliä on viisi ja kullekin meistä niillä on vielä oma tärkeysjärjestyksensä; Yhteinen aika, Fyysinen kosketus, Palvelusten tekeminen, Kauniit sanat ja Lahjojen saaminen.

Miten helppoa onkaan olla ymmärtämättä toisen sanovan rakastan sinua tiskaamalla hiljaa, jos itse voisi tiskata vaikka aina ja ikuisesti, jos edes kerran kuulisi sanat “rakastan sinua” ääneen ja mielellään julkisesti sanottuna. Tai toisin päin – toinen sanoo joka päivä monta kertaa minulle kaikkea kaunista, mutta ei ikinä tee mitään vuokseni? Tai miten joku voi ajatella, että paketoitu lahja on tärkeämpi kuin halaus? Tai toisinpäin?

Toinen ihminen vain voi. Hän voi puhua ja kuulla rakkautta ihan eri kielellä kuin minä.

Pyydän, että opin kuulemaan rakkautta sen kaikilla kielillä <3

 

Vastaa