sivu 1/5

Paras arki

Tervetuloa Paras Arki -kurssille

Oletko kuullut termiä ”Minä Oy”? Mitä luulet, pitäisikö sen olla osakeyhtiön sijaan toiminimi? Eikö se olisi silloin henkilökohtaisempi?

Paras Arki -kurssin aluksi selvitetään sinun Tmi Minän nykytila.
Sen jälkeen lähdetään kehittämään sinun ja toiminimesi yhteistyötä.
Otetaan selvää kenen parasta te kaksi ajatte ja vaikuttavatko sisäiset vai ulkoiset muuttujat toimintaanne enemmän.
Tarkastetaan mihin nykyinen toiminta olisi johtamassa.
Päätetään onko se hyvä suunta vai tarvitaanko uusi määränpää.
Määritellään mahdollisuuksia hyödyntäviä ja riskejä minimoivia arjen tekoja sen mukaan.

Ei sitku vaan nytku.

sivu 2/5

Nyt

Ennen mille tahansa matkalle lähtöä pitää tietää missä on nyt. Toiseksi pitää tietää minne on menossa. Kolmanneksi selvitetään miten sinne pääsee, mitä perillä tarvitsee ja missä myydään matkalippuja. Sen jälkeen voi pakata laukut ja lähteä nauttimaan matkasta.

Nyt valmistaudutaan matkaan kohti sinun parasta arkea.
Lähtö on kahden viikon päästä.

Olet harjoittanut tiettyjä rutiineja – ajatuksia, tunteita ja tekoja – koko elämäsi ja se on tehnyt sinulle nykytilan. Suurin osa ihmisen arkisesta tekemisestä on automaattista, alitajunnan ohjaamaa ja pitkän harjoittelun tuomaa rutiinia. Siksi et edes kovin paljoa kiinnitä huomiota arkisiin ratkaisuihin, koska niitä koskevat päätökset käyvät helposti ja luontevasti.

Tästä syystä meidän on aloitettava selvittämällä missä tilanteessa olet nyt. Mistä arkesi koostuu, mitä siinä tapahtuu ja miksi? Miksi on hyvä kysymys. Se vie vastauksien äärelle. Toimivimmat vastaukset miksi-kysymykseen ovat rehellisiä.

Saatat ajatella minun erehtyvän ja että tiedät kyllä mitä teet, miksi teet ja miten teet ja mistä syystä jätät tekemättä. Pyydän sinua luottamaan siihen, että minulla on perustellut syyt pyytää sinua pitämään ruoka-olo-päiväkirjaa ja tekemään muutkin alkuvalmistelut, jotka nyt esittelen. Materiaaleissa on ohjeet ruoka-olo-päiväkirjaan. Kehon korjausopasta tietenkin myös suosittelen lukemaan.

 

 

sivu 3/5

Juurisyy

Koska olet kiinnostunut parantamaan arkeasi, oletan, että jokin sinua nykyisessä kehon kunnossa harmittaa. Otetaan selvää harmituksen juurisyystä, eli alkuperäisestä aiheuttajasta.

Mikäli kehossasi on kipuja, liikerajoitteita, jotain ongelmaa, jonka vuoksi rajoitat tekemisiäsi, käytät kipulääkkeitä tai valitat toistuvasti, käsken nätisti käymään osteopaatilla, kalevalaisella jäsenkorjaajalla tai jollakulla josta olet kuullut palautetta, jonka mukaan kivut jäävät hänen vastaanotolleen. Sellainen hahmo, joka osaa kertoa miksi sinuun sattuu, kuka löytää vian ja vinksallaan olon sun kehosta ja osaa vaikuttaa siihen positiivisesti. Googlaamalla ja netistä suosituksia lukemalla löytyy oikea tekijä, jos tuttavapiiristä ei löydy hyvää tekijää eikä suositusta kenellekään. Ehkä sä olet sukusi ensimmäinen, joka tätä kokeilee?

Useimmat meistä on tippuneet tuolilta, nyrjäyttäneet nilkan, kaatuneet, synnyttänyt, lyöneet varpaat ovenpieleen niin että rusahtaa, ja jatkaneet matkaa hetken kiroiltuaan. Liian harva on käynyt näyttämässä ja saamassa apua näihin silloin tapahtumahetkellä. Näiden tapaturman jälkitilojen kanssa vain eletään, niihin totutaan ja niiden kanssa selvitään. Kun ei käynyt pahemmin, niin ei tutkittu eikä hoidettu sitä vähän sattumista sitten lainkaan. Ei se ollut niin vakavaa, ajatellaan. Jos luu oikeasti menee poikki, niin silloin vain lähdetään tapaturma-asemalle. Ne pienemmän venäytykset, nyrjähdykset ja iskut ovat voineetkin jäädä kehoon ja oireilevat nyt kipuina ja harmituksena kehossa – ja todennäköisesti ihan eri kohdassa kehossa ja siksi et heti yhdistä syytä ja seurausta toisiinsa.

Suositan juurisyiden selvitystä vahvasti, koska itse olin juuri tuossa tilanteessa. Toivottavasti sinä et ole, vaikka todennäköisyys ei valitettavasti ole sun vahingoittumattomuuden puolella. Useimpiin näistä pikkariikkisen pois paikaltaan jutuista me ollaan niin totuttu, että ne ei tunnu kivulialta. Ja tottapuhuen niiden aiheuttama kipu tuntuu jossain ihan muualla useimmiten. Joten varaa nyt vain se aika. Viimeisin oma kokemus oli äänenkäyttökurssilla. Voit lukea siitäkin blogistani.

Juurisyyn paras kaveri on Nykysyy. Nykysyyn selvitykseen eli nykytilan kartoitukseen tärkein työkalu on ruoka-olo-päiväkirja. Aloita ja ylläpidä sen tekemistä ohi kaiken muun nyt tämän kahden viikon ajan. Ilman ruoka-olo-päiväkirjaa ei tästä kurssista oikein mitään tulosta tule.

Äänitteessä on muutamia kehon kuntoon liittyviä testejä, jotka toivon sinun tekevän ja merkkaavan tulokset ylös samaiseen ruoka-olo-päiväkirjaan.

 

sivu 4/5

Faktat

Nyt puhutaan paljon mm. ferritiiniarvoista ja kilpirauhasen vajaa- ja liikatoiminnasta. Sinun lähtötilanteesi hankaluuden syy voi paljastua myös veriarvoista. Tilannetta ei näe peilistä samanlailla – tai näkee, mutta labratulokset antavat lisäarvoa ja mittarin kehitykselle.

Liian moni syö liikaa kaloreissa mitaten ja kärsii silti aliravitsemuksen oireista, koska valitut ruoka-aineet eivät riitä ravinnoksi tai käytössä olevat lisäravinteet eivät imeydy. Vika voi olla ruuassa, lisäravinteessa tai sinun suoliston imeyttämiskyvyssä.

Ilman faktoja voi vain arvata missä niistä. Paras arki kurssilla testaillaan muutosta kaikkiin mainittuihin syihin. Siksi kurssi kestää 2 kuukautta ja edellyttää niin toimintaa kuin muistiinpanojen tekemistä.

Jos haluat faktoja, ota testejä. Lääkärin lähetettä voit kysyä ja työterveyshuoltoon voi kuulua vitamiini- ja hivenaine- mitttaukset. Kannattaa ainakin kysyä.

Laboratoriotestejä on tarjolla myös ilman lääkärin lähetettä. Ainakin näitä kahta toimijaa voin suositella:

Puhti
TerveDX

Laboratoriotestit eivät ole pakollisia, mutta kyllä se helpottaa oloa ja tekemistä, kun tietää tilanteen. Minun viimeisimmästä Puhti-testauksesta voit lukea täältä.

Suoliston tilannetta voisi käydä laparoskoopilla tutkailemassa, mutta en suosita sitä, ellei siihen ole lääkärin mielestä pakko mennä. Verenvuoto wc-pönttöön ilman kuukautisia ja muut hälyttävät oireet eivät toivottavasti kuulu arkeesi. Olet varmasti käynyt niiden vuoksi tutkimuksissa jo, jos niitä on arkesi riesana. Jos et ole, mene nyt viimeistään lääkäriin.

 

sivu 5/5

Ennen kuin käynnistät äänitteen, varmista, että sinulla on mahdollisuus ottaa 5 askelta kävellen. Jos kodissa sisällä ei mahdu, riittääkö rappukäytävä tai oma piha vai menetkö kävelylle kuuntelemaan? Teetän muutan hassun askeleen matkalla, joten jos haluat välttyä kummastelevilta katseilta, mene pururadalle tai urheilukentälle, jossa on sosiaalinen lupa ”harjoitella”.

Aina voit ottaa tämän hyvänä harjoituksena tehdä toistan katseista välittämättä. Harjoitus kestää kuitenkin vain muutaman minuutin.

Äänitteessä on myös aikaan liittyvä visualisointi. Sen ajan olet hetken paikallasi silmät kiinni. Voit seistä tai istua valintasi mukaan.

Onko aloittaminen työläintä? Nyt on aika aloittaa.

Aloittaminen tarkoittaa sitä, että kuuntelet äänitteen

  • teet äänitteen mukana harjoitteen ja visualisoinnin
  • pidät ruoka-olo-päiväkirjaa seuraavat 2 viikkoa (ohje ohessa)
  • luet oheisen eKirjan hyvinvointioikeudesta
  • varaat ajan kivun juurisyiden selvitykseen ja hoitoon
  • selvität verikokeella mitä ravinteita kehostasi mahdollisesti puuttuu

Sinulla on kaksi viikkoa aikaa, parempi aloittaa heti.

Ihanaa kun olet juuri sinä!

Halauksin, Mira

Klikkaa itsesi mukaan Kehon korjaajien -ryhmään tästä linkistä ja pääset mukaan yhteisöön.

 

Lataa Ruoka-olo-päiväkirja

Lataa hyvinvointioikeus e-kirja