You are currently viewing Palkkaa terveyden ylläpitämisestä

Palkkaa terveyden ylläpitämisestä

Mä rakastuin pilatekseen lähes 20 vuotta sitten, koska se antoi mulle itselleni keinot hoitaa selkäkipuani pois.

Kaikki nämä vuodet, mitkä olen itseäni parannellut, olen etsinut niitä keinoja, jotka ovat omissa käsissäni.

On niitä, vaikka paljon on guruja sanomassa, että juuri hän (hänen metodi) voi auttaa ja minun kannattaa olla hänen asiakas. Monet gurut ovatkin saaneet oloani helpotettua ja monen gurun takaa löytyy toinen guru, jonka oppeja olen myös käynyt kokeilemassa tai opiskelemassa. Gurujen hierarkiassa on aina joku suurempi guru.

Silti se mitä pilates-harjoittelun kautta opin, oli se rakkain: mitä voin itse tehdä itseni hyväksi.

Viime viikolla kävin ehkä elämäni viimeiseksi jäävässä toisen ihmisen tekemässä energiahoidossa. Sen piti olla ihan toisenlainen kohtaaminen, mutta erilaiset ”sattumat” vaihtoivat hoitajan ja metodin. Tuosta parituntisesta tuli kokemus, mikä valaisi paljon. Itse hoito sai oloni huonontumaan, tunsin kaiken mikä kehossani ei ollut tasapainossa tuossa hetkessä. Sain häneltä jälleen vinkkejä hakea lisää apua itseni ulkopuolelta. Ei, en. Se aika ei ole enää täällä.

Menin hänelle, koska en ollut nukkunut kunnolla liian pitkään aikaan. Omat keinot tuntuivat loppuneet. Sain häneltä vinkkejä, joista muotoutui aivan toisia apukeinoja. Hukkaan tuo käynti ei mennyt, osaavakin hän oli, tapaamisen tarkoitus oli kosmoksen mielestä aivan eri kuin meidän ja sain sitä mitä kosmos halusi tätä kautta minun ymmärtävän. Olen kiitollinen saamastani inspiraatiosta, jälleen. Hänen ääneen sanoittamat vinkit olisivat jälleen vieneet minut riippuvaiseksi jostain ulkoisesta. Mutta… ne olivat niin räikeitä, niin poissa minun maailmankuvastani, että niistä hämmentyneenä oivalsin sen, mitä tiesin jo.

Tässä todellisuudessa voin itse luoda kaiken mitä tarvitsen, koska mieli uskoo kaiken mitä sille sanon. Tuo kohtaaminen ja sitä seuranneet paremmin nukutut yöt jälleen sen todistavat. Hoito toimi, ja kuten aina hoito toimi nimenomaan asiakkaan parhaaksi, vaikka täysin eri tavoin kuin hoitaja oletti.

Tämäkin piti kokea, jotta ymmärtäisin jälleen sen minkä sydämessäni tiedän.

Tästä samaisesta syystä teen itse todella harvoin henk.koht. energiahoitoja kenellekään. En halua tulla guruksi, enkä kenenkään riippuvuuden kohteeksi.

Inspiraation aiheita minä haluan luoda tähän maailmaan.

Haluan, että sinä olet itsesi guru ja parantaja.

Joseph Pilates loi aivan loistavan kehoterapiametodin, jonka opittuaan jokainen voi linjata kehoaan kivuttomattomammaksi. Pilateksenkin rajoite on siinä, että se toimii vain, jos ihminen liikuttaa itseään sen oppien mukaan. Meidät on ohjelmoitu menemään hierojalle, fyssarille, lääkärille… hakemaan ongelmiimme apua. Todellisuudessa me voimme itse kertoa mielellemme, että olen kunnossa ja tunnustella sen jälkeen kuinka keho menee oikeaan asentoon. Harva meistä vielä siinä onnistuu yksin, mutta sitä kohti me ollaan menossa. Nyt vielä hetken me tarvitsemme insipiraatiota ja apua muilta ymmärtääksemme, että terveenä pysyminen on omissa käsissämme. Jos pysyy terveenä, on paraneminen tarpeetonta.

Tiesithän, että aiempina aikoina kylän lääkäri sai palkkansa jälkikäteen, ja sen mukaan miten terveinä kyläläiset olivat sinä vuonna pysyneet.

Paljonko sinä ansaitsisit palkkaa tästä vuodesta oman terveytesi ylläpitäjänä?

Tämä tarina on kolmaskymmenesseitsemäs osa Rauha-kirjan perjantaijuttuja

Vastaa