Luutohtoreita ja fascialinjoja
nor

Luutohtoreita ja fascialinjoja

  • Post Category:#omatarina

Kehon korjausoppaan alussa kertomani oma tarina alkaa siitä, että käytin kipulääkkeitä, astmalääkkeitä, migreenilääkkeitä ja tarpeen mukaan antibiootteja. En halunnut Kehon korjausopasta rasittaa liialla itsestäni puhumisella, joten täällä sivullani on sitten enemmän tätä omaa tarinaa, jos siitä haluat enemmän lukea.

Oma kehoni korjaantui ajatusmaailman muutoksella – siksi kuulet minun puhuvan luennoilla ja koulutuksissa #hyvinvointioikeus otsikolla. Isoin mitä tervehtyminen omalla kohdalla vaati, oli ymmärrys siitä, että minulla on oikeus voida hyvin. Vaikka kuinka paljon olisi suolisto-ongelmia tai päänsärkyä kaikilla tuntemillani ihmisillä, se ei ole pakollista, ei välttämätöntä, ei väistämätöntä omalla kohdallani.

Aloitin pilateksen 2004, koska halusin hallita kehoni paremmin tanssiessa. Olin innostunut Lindy Hopista ja liittynyt Cometsiin. En vielä tuolloin tiennyt, että tasapainon puuttuminen oikealla jalalla seisoessa johtui luulukosta kantapäässä. Se selvisi 2010, kun pilatesharrastukseni oli vienyt minut somaattisen pilateksen -ohjaajakoulutukseen Jarmo Ahosen oppiin. Jarmo katseli kävelyäni eräänä kurssipäivänä, pyysi luokseen, eteensä istumaan lattialle, tarttui kantapäähäni ja kiskaisi kantaluun ja talusluun irti toisistaan. Näin sielun silmin sisälläni kohtauksen elämästäni noin vuonna 1986. Olin menossa Ämmänsaaressa ruokakauppaan äitini ja tätini kanssa jalassani punaiset hollannikkaat, joilla horjahdin ja hetken aikaa seisoin vain vasemmalla jalalla. Koska nilkka ei kuitenkaan “mennyt poikki” ja vähän kinkaten kesti kävelyä hetken päästä, jatkoin matkaani ja elämääni. Silloin syntyi toinen kolmesta merkittävästä ryhtivirheestä kehooni.

Ensimmäinen oli syntynyt kolmisen vuotta aiemmin, kun tipuin kiikusta istualleni. Häntäluu paljastui murtuneeksi, kiertyneeksi ja lantiota joka askeleella iskeneeksi vasta vuonna 2015, jolloin hyvin taitava energeettinen-osteopaatti-jäsenkorjaaja sen sai suoraan ja luutumaan kuntoon. Akuuttia kipua ei ollut koskaan tuntunut, koska samalla oli tullut hermovaurioita ja kipusignaalit eivät päässeet aivoihin asti. Sama henkilö korjasi leukaluuni paikalleen, vaikka leukakirurgi oli sen 2001 jättänyt virheasentoon tahallaan, koska se oli leukakirurgisesti mahdoton korjata. Leukakirurgi sanoi, että tämä oli uusi hoitokäytäntö, jonka seurauksia ei tiedetä.. No minä voin henk.koht. kertoa, että jos leuka on poissa paikaltaan, niin niska jumittaa ja sitkeiden ruoka-aineiden pureskelu on mahdotonta. Kantapää, häntäluu ja leuka. Aikamoinen pyhäkolmiyhteys kipujeni taustalla. Nuo pikkasen pois paikaltaan olleet luut vetivät faskiat (lihaskalvot) vääriin asentoihin, samalla kaiken kehossani vinksalleen, lukitsivat liikeradat virheellisiksi, aiheuttivat hengitysvaikeutta, niskajäykkyyttä, selkäkipuja ja lopulta kroonisen migreenin. Näitä minä kipulääkkeillä helpotin. Vähensin oireita parhaan lääketieteellisen osaamisen mukaan, kunnes juurisyyt löytyivät pilateksen avulla. Kun juurisyyt korjattiin (luut saatiin oikeisiin asentoihin) ja opin käyttämään kehoani oikein pilateksen avulla, kivut loppuivat.

Tänään käyn säännöllisesti huollattamassa kehoani luutohtoreilla (lasteni kompurointeja ja kaatumisia hoidatan näillä samoilla ammattilaisilla) ja teen joka aamu ainakin 5 minuutin pilateksen tutkaillakseni kehoani ja herätäkseni uuteen päivään. Homeopatia ja eteeriset öljyt ja lihaksia joustavina pitävät ravintolisät ovat olennainen osa arkea. Apteekin kipulääkkeitä en tarvitse. Uni, suolanestetasapaino ja pehmeäliike ovat arkisia omahoitokeinojani ei-niin-täydelliseen olotiloihin kehossani. Lue lisää 5-5-5-aamuista <3

 

Vastaa