You are currently viewing Normaalia

Normaalia

Mikä on normaalia?

Eikös se ole normaalia, mihin me ollaan totuttu? Se mitä me nähdään päivittäin, se mitä me tehdään päivittäin, se mitä me nähdään toisten tekevän päivittäin. Sitä me pidetään normaalina.

Tarkoittaa normaali kuitenkaan sitä, että se olisi yleistä? Tai että normaali olisi parasta?

Ei. Väitän että ei ole.

Monelle on normaalia syödä perunaa. Monelle mulle on normaalimpaa syödä riisiä tai okraa. Mikä on normaalimpaa? Mikä näistä on paras? Ei normaalia voi arvottaa. Kerropa lapsellesi, että suomi on harvinainen kieli. Hän saattaa sitä hämmästellä, koska on tottunut siihen, että ”kaikki” puhuvat suomea.

Normaalia minulle on vain se, mikä on yleistä minun lähipiirilleni.

Mietipä mitä sinä teet ihan vain siksi, että se on normaalia. Ja koeta miettiä mitä tekisit sen sijaan, jos ajattelisitkin ihan itse siihen jonkun vaihtoehtoisen tekemisen.

Luennolla kuulin tämmöisen esimerkkitarinan naisesta, jonka uusi mies ihmetteli ääneen naisen tapaa leikata paistista palat pois ennen paistamista. Mies osasi itsekin kokata, eikä ymmärtänyt miksi nainen leikkasi palat pois ja  vain ihmetteli tätä ääneen. Nainen havaitsi, ettei hän tiennyt miksi leikkasi. Hän vain leikkasi ne pois, koska äiti oli myös leikannut. Mies soitti anopilleen ja kuuli, että tämä leikkasi palat myös pois, koska äiti oli leikannut palat pois. Naiset kiinnostuivat myös tietämään miksi he leikkasivat palat pois ja yhdessä soitettiin mummulle, joka kertoi, että hänen pieneen uuniinsa ei valmispaisti mahtunut lainkaan sisään, ellei siitä leikannut pieniä paloja pois. Oli vain jäänyt tyttärelle kertomatta syy palojen leikkaamiseen ja tämä oli pitänyt sitä reseptiin kuuluvana osana.

Niinpä. Luonnollisesti oli hyvä leikata paistia pienemmäksi, jos se ei muutoin mahtunut uuniin kypsymään. Turhaa ja tyhmääkin se oli leikata hukkaan palat paistista, kun käytössä oli kokoluokkaa suurempi uuni.

Hanki hyvä koulutus, hanki hyvä työpaikka, tee mitä käsketään, älä unelmoi, tyydy siihen mitä tulee ja sinnittele lomasta lomaan ja hyväksy vielä pienemmin eläkkeellä eläminen.. normaalia kyllä ajatella ja elää näin. Parasta? Ei mun mielestä.

Tästä elämästä on meidän jokaisen velvollisuus  tehdä just niin iso ja iloinen, kuin universumin mielikuvitus riittää

<3

Halauksin, Mira

Ps. Pahoittelut, sukupuolineutraalia tekstiä toivovat joutuivat pettymään tarinan mies-nainen-asetelmaan. Näin minä tarinan kuulin ja näin minä sen kirjoitin. Rakkautta kaikille <3

 

 

Vastaa