You are currently viewing Normaali keski-ikäinen nainen

Normaali keski-ikäinen nainen

Mittaaminen. Tulosten seuranta. Erilaiset älylaitteet piippaavalla äänellään kertomassa tarpeesta nukkua ja syödä. Välillä tulee mieleen tamagotchit, joita minunkin lapsi koetti joskus pitää ”hengissä”. Kokeilin kahden viikon ajan jatkuvasti vointiani seuraavaa mittaria. Ei ollut mulle tarpeellinen vehje lainkaan ja myin sen kokeilun jälkeen eteenpäin. Päivittäiseen seuraamiseen minulle riittää oman hengityksen ja hymyilyn subjektiivinen tarkkailu.

Välillä tulee jotain kysymyksiä, joihin haen tukea myös objektiivisimmasta lähteistä. Tämän vuoden kuluessa huomasin toistuvasti ajattelevani, että kuinkahan huonoon kuntoon sitä on jo vajonnut… Kunto ei ollut entisellään, koska kalenterista keväällä 2020 kadonneet pilatestunnit eivät olleet sinne palanneet, #potkiksellapalaveriin -elämä oli vaihtunut rakkaan aviomiehen tarjoamiin autokyyteihin ja kuntosalille hankitun puolen vuoden kortin loppuun käyttäminen vei vuoden ja 8 kk kaikkien sulkujen vuoksi.

Siksi: ”Hei Mira, lukiessani blogiasi tuli mieleen kysyä, olisitko kiinnostunut kokeilemaan Bodymajan kehonkoostumusmittausta.” kysymys tuntui kuin ajatuksen luvulta.

Vastaaminen vei nanosekunnin, ja koodi verkkokauppaan oli hallussani yhtä nopeasti tulleessa paluupostissa. Kolme kehonkoostumusmittausta. Oh yes! Juuri mitä halusin. Hinnatkin mittaukselle kohtuullisia, joten suosittelukaan ei olisi mahdotonta.

Paitsi. Menin sinne mittaukseen vasta 2 kk myöhemmin. Koska. Oh yes! En minä halunnutkaan tietää kuinka huonossa kunnossa olin. Ja silloin menin, koska en kehdannut viivyttää enempää. Kävelin Triplassa kopin viereen, koodilla kätevästi sisään ja 5 min. myöhemmin tiesin, että olin normaali. NORMAALI! Jos minä jotain en tykkää olla, niin just normaali. Normaali keski-ikäinen nainen. En minä sitä ole. Minä olen minä, ainutlaatuinen, omanlainen, uniikki ja spessu.

Minun minäkuvassani on vahvasti sana vahva. Eikä se vahva tarkoita vain henkistä kanttia, vaan nimenomaan fyysistä voimaa. Kyllä minä jaksan kantaa, kävellä, mennä ja tehdä. Ja hyötyliikunnan katoaminen elämästäni oli tehnyt minusta normaalin!

Se mistä tykkäsin tuloksissa (ja BodyMajan palvelussa) oli se, että mittaus kertoi myös tasapainon kehon oikean ja vasemman välillä. Oli ihanaa huomata, että elämänmittainen kokovartaloliikunta ja vasemman puolen (olen oikeakätinen) tietoinen vahvistaminen näkyi tuloksissa tasapainona. Vasen jalka ja käsi sisältävät yhtä paljon lihasta ja ovat samanpaksuisia kuin oikea jalka ja käsi! Ei kait jokaisella ”normaalilla keski-ikäisellä” naisella näin ole -ajatuksella kevensin harmitustani saamastani normaalin leimasta. Vaikka toki toivon, että näin olisi…

Arvatkaapa mitä tämän jälkeen tapahtui? Otin säännölliset pilatesohjaukset takaisin kalenteriin (koska ne pakottavat treenaamaan itsekin määrätietoisemmin) ja muutto takaisin lähemmäs kaikkea mahdollistaa jälleen kaikkialle kävelyn. Kiitos ja ylistys hyötyliikunnalle! Matka pois normaalista on alkanut! Tätä tekee tarkempi analyysi. Antaa motivaatiota muutokselle, eli tässä kohtaa paluulle ”minulle normaaliin” arkeen.

Seuraava mittaus tuleekin sitten kertomaan enemmän, koska siinä en enää pelkästään vertaa tuloksiani isomman populaation keskiarvoon, vaan omiin aiempiin tuloksiin.

Normaali? Pah!

Minä olen ihana.

* * *

Lahjakortti mittaukseen saatu Bodymajalta.

Bodymajan kehonkoostumusmittaus:

Tarjoamme mittauspalvelua kehon hyvinvoinnin seurannan tueksi. Tällä hetkellä olemme Suomen ainoa vain kehonkoostumusmittauksiin erikoistunut toimija. Meillä on yhdeksän toimipistettä kauppakeskuksissa eri puolilla Suomea ja laajennamme toimintaa koko ajan.

Mittaukset suoritetaan itsepalvelupisteissä, joissa on käytössä laadukkaat InBody770 -laitteet. Niillä saa erittäin tarkat tulokset, mutta samalla testin voi tehdä rauhassa ja yksityisesti. Testin tekeminen on helppoa ohjeiden ja laitteen ääniopastuksen ansiosta.Erityisesti olemme panostaneet siihen, että mittausten tilaus ja tulosten lukeminen on helppoa. Mittauksen jälkeen saa selkeän raportin, jonka voi myös jakaa joko sähköisenä tai tulostaa mukaan.

Tulosraportti on markkinoiden laajin, ja sisältää esim. kehon nestetasapainon, lihasten ja rasvan määrän, rasvaprosentin, haitallisen viskeraalirasvan sekä lihaksiston puolierot. Yhteensä noin 40 eri mittaria. Jokaisen arvon kohdalla kerrotaan, mitä se tarkoittaa ja mihin se liittyy.”

Vastaa