You are currently viewing Neuvonantajia ja neuvonantajia

Neuvonantajia ja neuvonantajia

On pakollista pyytää sähkömies paikalle, kun laki vaatii niin, mutta kaikki muu tehdään itse.

MIKSI!!??

Oletteko te muut kaikkien alojen asiantuntijoita ja tykkäättekö te tehdä ihan kaikkea? Kun en nauti tapetoinnista, siitä selviää rahalla ja voin samalla tehdä itse jotain kivempaa/tuottavampaa, niin miksi minun pitäisi sotkea itseni liisteriin ja katsella vinoja tapettisaumoja seuraavat vuodet? Tapetointi voisi olla kivaakin, mutta mä en ole harjoitellut sitä, joten jälki ei olisi ilman osaajaa tehtynä kovinkaan asunnon arvoa nostavaa. Enkä erityisemmin halua olla hyvä tapetoimaan, niinpä jätän tapetoinnin tapetoinnista kiinnostuneille.

Tämä sama logiikka on itselleni luontaista muutenkin. Jos haluan osata, opettelen, palkkaan valmentajan ja harjoittelen. Jos täytyy saada tehdyksi, mutta en halua oppia itse, palkkaan tekijän ja teen itse samaan aikaan jotain muuta. Ja kun osaan, teen ja opetan muillekin – jos he haluavat oppia.

Tämä oppimispuoli hämää vielä enemmän. Minä en osaa piirtää kovinkaan hyvin ja jotkut piirtävät ammatikseen. Ne ammatikseen piirtävät ovat piirtäneet ziljoona tuntia ja ziljoona kuvaa enemmän kuin minä. Tottakai he osaavat paremmin ja heitä inspiroi kehittyä aina vain paremmaksi. Minä puolestani olen tyytyväinen satunnaiseen tikku-ukkoon, jonka valmentaessa piirrän, jos tikku-ukko onnistuu viemään valmennettavan ymmärrystä eteenpäin, tikku-ukon ulkonäöllä ei ole mitään väliä tavoitteeni kannalta. Erään projektin vuoksi minun piti oppia maalaamisen perusteet ja silloin minulla oli motivaatio opetella hieman siveltimien käyttöä ja palkkasin todella taitavan maalauksen ja luovan työskentelyn valmentajan hetkeksi itselleni. En palkannut sitä tapetoinnin opettajaa.

Olenko minä ihan pihalla, kun usein tuntuu, että ihmiset kysyvät neuvoa ihan eri alan asiantuntijalta kuin miltä alalta heidän tiedon tai taidon tarpeensa on? Minä suosittelen paljon eri alojen valmentajia ja valmennuksia ja harva tarttuu mahdollisuuteen. Näyttää siltä, että helposti kysytään samoilta ihmisiltä neuvoa eri asioihin. Putkimies saattaa tietää paljonkin tapetoinnista, sitä en tässä nyt tarkoita, tarkoitan sitä, että jos minä vaikka haluan oppia sijoittamisesta, niin eikös kannata kysyä sellaiselta sijoittajalta neuvoa, joka on vastikään onnistunut kasvattamaan varallisuuttaan hieman korkeammalle siitä missä minä nyt olen? Siis sellaiselta henkilöltä joka jo onnistui siinä mistä minä nyt haaveilen, tai sellaiselta joka yritti ja epäonnistui? Onnistujalla ja epäonnistujalla on molemmilla hyviä vinkkejä antaa, koska he ovat kokeilleet ja oppineet. Ainut jolta ei kannata kysyä on hän, joka ei ole koskaan edes kokeillut (sijoittamista/tapetointia).

Arjessa me kysytään aika usein neuvoja ja useimmiten eniten neuvoja jakavat he, joilla ei ole mitään osaamista asiaan tai on hyvin negatiivinen suhtautuminen asiaan. He ovat eniten äänessä, ja voimakkaimmin vastustamassa ja löytämässä riskejä ja huonoja puolia asiasta kuin asiasta. Moni asia jää tekemättä, idea kokeilematta ja ensi askel ottamatta, jos neuvoja kuuntelee vain heiltä.

Itsellä meillä kullakin on valta ja vastuu omasta elämästä. Minä teen päätöksen siitä mitä Mira tekee. Minä olen oman elämäni Valtias ja Sinä olet oman elämäsi Valtias. Aivan kuin oikeillakin kuninkailla on neuvonantajia, voi oman elämänsä valtiaalla olla neuvonantajia. Eri alojen osaajia eri alojen kysymyksiin.

Listaan tähän muutamia asiantuntijoita, joita itse olen käyttänyt ja paljon oppinut

Zinzinon johtajuuskoulun kautta on tullut niin paljon, niin paljon ajattelua avartavaa ja elämän varmuutta lisäävää, että en olisi ikinä uskonut, jos siitä haluat kuulla, mennään kahville / soitetaan puhelu.
Mielitila /Krista Launonen puhdisti ja käynnisti tukkeutuneen sisäisen printterini ja sai kuvat päästäni paperille.
UniikkiÄäni /Bianca Höstli saa minut ymmärtämään ääntäni ja kuulostamaan paremmalta.
Tuija K tyylikonsultointi saa minut näyttämään paremmalta ja vähensi shoppaamiseen kuluvan ajan lähes nollaan.
JT Foxx -tiimin asenne ”toi on hyvä, se saa sinut hymyilemään, anna mennä, usko itseesi, ja tässä nämä faktat ja esimerkit tueksi” Eri Mira lensi NYC:stä takaisin Hkiin kuin sinne meni.
Uskalla Innostua -tiimi näyttää, että osataan Suomessakin, ei tarvi mennä ulkomaille koulutuksiin, monipuolista laaja-alaista ja selkeää omaa luottamusta lisäävää ja voimaannuttavaa <3
Kane and Alessia Mingus verkostoivat osaajat yhteen ja voimaannuttavat tekemään.
Seuraavaksi olen menossa Varapuun yrittäjävalmennukseen ja Puhujaksi 2.0 -valmennukseen. Ensimmäisen tiedän tuovan tietoa ja jälkimmäisen varmuutta olla hyvä lavalla.

Kiitos kaikille, teitä on niin paljon ja mielelläni lisään teidät kaikki tänne, jos saan luvan. Käytän päivittäin verkostojeni palveluja, homeopatiaa, rohtovalmisteita, käsin tehtyä kosmetiikkaa, raakaruokaa, kehoterapiaa.. Itselleni konsultointiin tulevat saavat myös tarpeen mukaan vinkkejä eteenpäin. Minä kun en ole kaikkien alojen asiantuntija, osaan vain jonkun verran muutamasta asiasta ja enemmän niistä, joista opiskelen koko ajan lisää.

Kysykää neuvoa, kysykää useammalta samaa neuvoa, ja miettikää itse. Harkitkaa kenen neuvoa seuraatte. Ei mulla tänään muuta. Voikaa hyvin.

Vastaa