You are currently viewing Miten tunnistaa intohimo – Miten aloittaa unelmointi?

Miten tunnistaa intohimo – Miten aloittaa unelmointi?

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″]
[et_pb_text admin_label=”Text”]
Miten tunnistan mitä haluan

Alla oleva PDF-kirjana ylläolevasta linkistä!

 

Tunnista mitä haluat

Kun sen on tunnistanut, se on päivänselvää. Sitä ei tarvitse perustella, ei kenellekään. Se on niin sinua, että satunnainen tuttavakin tietää sen olevan sinun juttusi. Jotkut meistä tuntuvat elämän sitä automaattisesti. He ovat aina tienneet mitä haluavat tehdä, ja elämä tuntuu järjestävän heille juuri sitä tehtäväksi. Toiset meistä eivät ole intohimoisia. Meillä ei ole mitään ”omaa juttua”, ei mitään erityistä kiinnostuksen kohdetta, ei mitään. Me elämme perusarkea sen kummemmin asiaa ajattelematta. Toiset eivät koskaan kiinnitä asiaan huomiota, eikä se pakollista ole. Toiset alkavat ihmettelemään, etsimään omaa intohimoaan, omaa juttuaan aktiivisemmin. He lähtevät kulkemaan kohti omaa sisintään, omaa sydäntään, omaa intohimoaan. Se on hieno ja yllättävä polku, jota voi kulkea harhaillen, tai apua ja vinkkejä hakien ja vastaan ottaen.

Intohimon tunnistaminen voi olla mutkitteleva polku, joka vaihtaa suuntaa monesti, ja huijaa kulkijaansa. Oppaita polulle on monia. Kirjoja, seminaareja, guruja, metodeja, auttajia jos jonkinlaisia. Kaikkien tavoite on auttaa sinua tunnistamaan itsesi, oma juttusi. Sitä he vilpittömästi haluavat, koska sinun auttaminen on heidän juttunsa ja koska sinä olet ainut, joka oman juttusi voit tunnistaa.

Ei kukaan toinen voi sanoa minulle, että käytä elämäsi tuohon, tuo saa sinun sydämesi laulamaan. Tai voi toki sanoa. Ja voin minä totella ja pitää neuvoa oikeana. Olla samaa mieltä, että tätä minä haluan. Jos näin kävi sinulle, onnittelen. Jos ei käynyt, jos pieni ääni sisälläsi sanoo, että on oltava jotain muuta, tämä ei ole minun juttuni, ei tämä elämä tällaista voi olla koko ajan. Silloin sinä olet lähdössä matkalla itseesi ja elämän salaisuuksien äärelle.

Sinun päätös – Sinun elämä

Sinä päätät mitä sinun elämäsi on. Kun sisäistät tuon totuuden, olet ison askeleen lähempänä tunnistamaan mitä haluat ja miksi haluat. Kyllä ja nimenomaan miksi haluat.

Voisin suositella niin monia kirjoja ja testejä sinulle, koska ne kaikki vievät perille. Tärkeintä niissä kaikissa on saada sinut katsomaan itseäsi. Tunnistamaan ja arvostamaan omaa ainutlaatuisuuttasi. Vaikka lukisit kaikki julkaistut self help -kirjat, mutta jättäisit niiden tehtävät tekemättä, et löytäisi apua. Koska missään kirjassa ei lue sinun tarinaasi ennen kuin sinä sen tarinan kirjoitat ja elät todeksi.

Muutama hyvä:

Jack Canfield: Chicken Soup for the Soul / Kanakeittoa Sielulle
Janet Bray Attwood: The Passion Test
Brian Mayne: Goal Mapping -menetelmä
Tony Robbins: Unleash the Power Within

Kaikissa mainituissa on paljon tehtäviä. Ja niin kuuluu olla. Kenelläkään toisella ei ole sinun elämäsi avaimia käsissään. Ne ovat sinulla. Sinä tiedät mitä kieltä ja liikettä sinun sydämesi puhuu ja tanssii. Tehtävien tarkoitus on auttaa sinua löytämään se, mikä on päivänselvää, kun sen löydät. Se saa sinut naurahtamaan: ”Tietenkin. Tottakai!” Ja kysymään, että tätäkö minä en tajunnut ilman tätä kirjaa/testiä. Kyllä. Näin se vain on. Kun se oma juttu on mennyt piiloon, sen esiin kaivamiseen tarvitaan apuja. Sinä teet kaivamisen. Eli luet kirjan ja teet sen tehtävät. Vähän kuin klassikkovitsi kaupungin työntekijöistä, ryhmä katsoo, kun yksi lapioi kuoppaa.

Oppaita Ohjeita Olennaista

Siispä tartu mihin tahansa lähelläsi olevaan kirjaan, jossa on tehtäviä ja jonka nimessä on joku näistä sanoista: menestys, epäonnistuminen, taito, itse, intohimo, salaisuus, eteenpäin, suosittelu, löydä, opi, intuitio, sisäinen ääni, tunnista… ja tee sen kirjan tehtävät ja juuri siinä järjestyksessä kuin ne vastaan kirjan sivuilla tulevat tai sitä mukaa kuin niitä suositellaan tehtäväksi. Älä jätä väliin tai siirrä tuonnemmaksi yhtäkään. Yleisin valhe self help -kirjoja lukevalla on ajatella tekevänsä kirjan tehtävät sitten, kun on ensin lukenut kirjan loppuun. Olisit maailman ensimmäinen ihminen joka niin tekee. Kiusaus tarttua seuraavaan kirjaan käy liian suureksi. Harva lukee saman kirjan heti uudelleen ja alkaa tehdä tehtäviä sitten järjestyksessä. Eikä kirjan kirjoittaja todennäköisesti edes tarkoittanut, että ensin lukisit kirjan kokonaan ja sitten uudestaan. Ota nyt vain itseäsi niskasta kiinni, tartu kirjaan ja kynään ja mene kohta kohdalta tehtävät läpi. Muutoin ajattelet vain pettyneenä kirjan luettuasi, ettei sitä omaa juttua löytynyt tästäkään kirjasta.

Tai tee nämä alla olevat
(kun kuitenkin jätit tarttumatta siihen kirjaan nyt samantien..)

Ensimmäinen tehtävä: 100 arkista kivaa tekemistä

Ota kynä ja kirjoita numerot 1-100 allekkain mihin tahansa paperiin, sanomalehden laitaan, käytettyyn kirjekuoreen tai pitsamainokseen, joka siinä lähellä on. Haet sen A4-arkin sitten myöhemmin. Ota nyt se kynä vaan ja kirjoita. Tai jos olet koneella, niin aloita vaikka uusi sähköpostiviesti tai tekstitiedosto tai paina hiirellä tuosta vierestä viesti minulle ja kirjoita siihen numerot 1-100.

No niin, joko kirjoitit?

Et lue eteenpäin, ennen kuin ne numerot 1-100 on kirjoitettu. Tiukkis Täti määrää. Kynä nyt esiin.

Kirjoita numerot ykkösestä sataan allekkain. Kynä ja paperia. Ei ole niin vaikeaa, eihän? Älä tuota itsellesi pettymystä nyt. Tuota iloinen yllätys! Minähän pystyn tähän.

Ihan kaikki, myös 63 ja 87 ja 15. Niitä on sata kappaletta, numeroita ykkösestä sataan. Excel/numbers tekee sen helposti sulle. Käytä vaikka exceliä. Työkalulla ei ole väliä. Sinun tekemisellä ja ajattelulla on.

Sinun tekemisellä. Sinun henk.koht. tekemisellä on väliä. Sinun ajattelulla on väliä sinun unelmien syntymiselle ja toteutumiselle. Auta itseäsi.

Sitten, sinä kirjoitat jokaiseen sataan kohtaan yhden asian, joka kuuluu sinun unelma elämäsi ARKEEN. Ajattele vaikka yhtä päivää tai yhtä viikkoa. Mitä teet sen päivän tai viikon aikana? Aloita vaikka miettimällä parhaat vastaukset näihin kysymyksiin.

Missä olet?
Kenen kanssa?
Millainen paikka?
Mitä syöt?
Mitä teet aamulla ensimmäisenä?
Juotko teetä?
Onko koira?
Millainen kissa?
Montako polkupyörää/pyörätuolia?
Käytkö uimassa?
Onko vesi lämmintä?
Onko pyyhe pehmeä?
Kuka tekee ruuan?
Rakennatko savupiipun?
Kaivatko ojaa?
Menetkö toimistolle?
Mitä siellä tapahtuu?
Kuka määrää?
Katsotko TV:tä?
Pelaatko squassia?
Kenen kanssa?
Tuleeko hiki?

Mitä ikinä. Sata arkista asiaa unelma elämässä. Sinun unelma elämästä.

Zupzup! Nyt saa kirjoittaa ihan mitä vain. Älä rajoita itseäsi. Anna kynän kirjoittaa.

Toinen tehtävä: 100 tavoitetta

Toinen samanlainen satalista. Vähän vaikeampi.

Numerot 1-100. Tiedät jo, sillä alkaa. Kirjoita sata numeroa. Vaikka satunnaislukuja, kunhan niitä on sata yhteensä. Älä jää lillukanvarsiin kiinni. 1-100 on helpoin varmistaa, että lukuja on sata. Mutta laita vaikka värejä tai kukkia, kunhan niitä on yhteensä sata.

Okei. Sit’ mennään. Kirjoita numeroiden viereen 100 haavetta.
100 asiaa jotka haluat tehdä tai saavuttaa. 100 kokemusta. 100 unelmaa. 100 asiaa, jotka toivot saisit tehdä. Päivittäin tai kerran. Niitä joiden tekemistä muistelisit ”sitten vanhana”.

Kolmas tehtävä: 15 asiaa joissa olet hyvä

Nyt riittää 15 numeroa 

Viisitoista asiaa joissa sinä olet hyvä – omasta mielestäsi. Ei ole väliä onko ne isoja tai pieniä asioita, tai pitääkö äitisi/puolisosi niitä tärkeinä asioina. Kunhan sinä tiedät olevasi niissä hyvä. Joku osaa laittaa täydellisen määrän kanelia korvapuusteihin, toinen korjata pyöriä, kolmas laulaa kovaa ja korkealta, toinen saada anopin raivostumaan. Missä sinä olet hyvä? Saa laittaa sata. Keksi nyt ainakin 15. Mä päästän sut liian helpolla.. mutta luettele ja kirjaa ylös nyt ne 15 asiaa jossa sinä olet hyvä.

Neljäs tehtävä: kolmella lauseella unelmien maailma

Neljäs. Ja jos olet lukenut tänne asti tekemättä aiempia harjoituksia, sinä huijaat itseäsi. Tekstin lopussa ei lue valmiina sinun hakemaan vastausta. PDF-versiossa on kyllä ne numerolistat valmiiksi, sen verran voin auttaa vielä. Mutta. Sielläkään ei lue sinun elämäntehtävääsi, eikä sitä mikä saa sydämesi laulamaan ja elämäsi iloksi muuttumaan. Siellä ei ole määritelmää sinulle. Esittele sinä itsesi minulle.

Jos tulit tänne tekemättä mitään, mene takaisin ensimmäiseen 1-100-listaan ja aloita siitä. Tai palaa siihen tehtävään, jossa aloit jänistää. Et voi tehdä seuraavia, ellei sinulla ole aiempia, koska

Neljäs harjoitus on määritellä, kuvailla kolmella lauseella unelmien maailma.

Tää on vaikein. Tiedän. Ymmärrän. Tee silti. Kolmella lauseella unelmien maailma.

Viides tehtävä: Etsi yhtäläisyydet

Viides ja viimeinen harjoitus on lukea kaikki aiemmat listasi. Etsiä niistä yhtäläisyydet, toistuvat asiat, ympyröidä ne (värjää erivärisellä fontilla, jos olet koneella) ja katsoa niitä. Tuijottaa niitä. Sinun elämän ilosi on niissä – tai vähintäänkin niiden takana. Sieltä se vilkuttaa sinulle. Täällä minä olin koko ajan. Huomaa minut nyt.

Paikoillanne Valmiit Hep

Oletko valmis? Lähdetäänkö kohti sitä mitä juuri löysit?
Jos sinä kykenit kuvittelemaan sen, universumi kykenee toteuttamaan sen kanssasi.
Nyt kaikki rohkeus sydämestä käyttöön ja matkaan. Tie on edessäsi.
Onnittelut kaikista niistä ajatuksista, joita päässäsi nyt pyörii, siitä tunteesta joka sydämessäsi nyt ottaa tilaa. Todennäköisesti ajatus vielä tarkentuu, selkeytyy ja voi muuttua paljonkin siitä mitä se nyt on. Ja niin kuuluu olla.

Nämä harjoitukset auttavat alkuun, lähtötelineisiin. Matkalle ja maaliin pääsyyn tarvitaan lisää oppaita, ohjeita ja ennen kaikkea tekemistä.

Ehkä tartut joihinkin noista alussa mainitsemistani kirjoista. Ehkä osallistut johonkin seminaariin. Youtube on täynnä hyviä videoita itsensä kehittämiseen ja tavoitteiden saavuttamiseen. Ajattele tämä hetki kuin laivan lähtövalmisteluna. Määräsatama on tiedossa, koordinaatit selkenemässä, laivan merikelpoisuus ja miehistö ja lastaus täytyy vielä huolehtia kuntoon ja matkan sujumiseen vaikuttaa lähtövalmistelujen onnistumisen lisäksi myös sääolosuhteet ja inhimilliset tekijät.

Oletko valmis irrottautumaan lähtösatamasta? 

[/et_pb_text]
[/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

Vastaa