Mirastakuvia

 

Minun matkani on tarina pelkäävästä lapsesta, josta kasvaa rohkea ja elämää tarkkaileva aikuinen.

Olen mm. kauppatieteiden maisteri, merkonomi, pilatesohjaaja ja reikihoitaja. Olen menettänyt isäni alkoholille ja köydelle, muuttanut omilleni 15-vuotiaana 600 km päähän vanhemmistani ja asunut Suomen lisäksi Hong Kongissa, Ranskan Champagnessa ja Tallinnassa Virossa. Nykyinen koti on 46. osoite, jossa asun kahden teini-ikäisen lapseni ja aviomieheni kanssa. Aiemmat parisuhteeni ovat pitäneet sisällään pettämisen, hyväksikäyttämisen ja hylkäämisen kokemuksia. Aiempi urani lääkkeiden ja TV-mainostettujen tuotteiden myynnissä ja markkinoinnissa ei ollut suolistolle helppoa sulateltavaa. Kaikki tämä antoi aihetta itseen tutustumiseen ja kirjojen sisältöön.

 

Nimeni on Mira Puro (Juntunen). Lapsuuden vietin Kainuussa keskellä korpien kuiskintaa. Kainuun siniset vaarat ovat sydämessäni aina, vaikka olen saanut asua kahdeksan suomalaisen paikkakunnan lisäksi kolmessa kaupungissa maailmalla: Hong Kongissa Kiinassa ymmärsin mitä suurkaupunki on, Troyes’ssa Ranskassa elämän eleganssin arvon ja Viron Tallinnassa todellisuuden kerroksellisuuden.

Ensimmäisen työuran tein kauppatieteiden maisterina lääke- ja bränditeollisuudessa suurten kansainvälisten jättiläisyritysten markkinointikoneistossa. Tuolloin minulla oli krooninen migreeni, akne, selkä pistävän kipeä, jännityspäänsärkyä, hengitysvaikeuksia, todella hankala siitepölyallergia ja sydämessä satunnaisia voimakkaita lisälyöntejä. En pystynyt seisomaan yhdellä jalalla ja ihmissuhteeni olivat pinnallisia ja takkuisia. Olin aina töissä tai harrastamassa jotain tai vähintäänkin katsoin leffaa. Hiljaa itsekseni en ollut koskaan. Itseeni tutustuminen lähti vasta, kun lääkkeissä tuli raja vastaan.

Vuonna 2010 lääkärit eivät osanneet minua parantaa. Heidän mukaansa minun kuului vain tottua huonoon oloon ja hillitä pahimpia kipukohtauksia syömällä vielä lisää lääkkeitä. En suostunut. Kiukkuenergiapuuskassa päätin näyttää heille! Päätin selvittää mitä ihmisen oikeasti pitää syödä, koska halusin olla elinvoimainen äiti lapsilleni, vaikka suolistoni oli hajonnut ja toimintakyvystäni jäljellä vain muistot. ”Suolisto käsittelee ruokaa ja ajatuksia” -totuus jyskytti päässäni raivoisasti ja vei minut biokemian ja kiinalaisen lääketieteen luennoille, somaattisen pilateksen ohjaajakoulutukseen, reikihoitajakursseille, ja lopulta tunteiden syövereihin löytämään itseni. Testasin ennakkoluulottomasti kaikkea vastaantullutta omassa kehossa ja elämässä. Se oli helppoa ja pakollista, koska kaikki vanhat tiedot ja taidot olivat loppuneet, ne olivat tuominneet minut sairaaksi, joten niiden puolesta olin omillani. Siksi olin avoin ihan kaikelle ja täysin suodattamatta kokeilin ihan kaikkea mitä vastaan tuli. Kokeilemalla, kokemalla ja analysoimalla kokemaani löysin oman totuuteni, oman voimani eli oman tapani olla hyvinvoiva.

Yli kymmenen vuoden paranemismatkassani on ollut monia pysäyttäviä hetkiä, omia rajojani selkeyttänyttä raivoenergiaa ja tyyntä suhtautumista uhkaavaan myrskyyn. Lopulta ei ollut ketään ketä syyttää, oli vain elämäni tarina joka oli tuonut minut nykyhetkeen ja josta oli merkityksellistä jatkaa eteenpäin. Elämä näytti olevansa hyppy tuntemattomaan, joka veisi minut kotiin. Kotiin, joka on tässä kehossa ja omassa sydämessäni tämän elämän ajan. Päätin pitää kodistani huolta, koska kehokotini on pysyvämpi kuin talokotini.

Kehon korjausopas

Kun aloitin kirjoittamaan Kehon korjausopasta keväällä 2018  (ReadMe), olin lääkkeistä sairastunut lääke-edustaja, jota lääkärit eivät osanneet parantaa. En ollut aiemmin kirjoittanut mitään pro gradua laajempaa, ja tunne sisällä kertoi, että tämä on trilogian alku. Suolisto käsittelee ruokaa ja ajatuksia -totuus oli saatava sanoiksi paperille, vaikka olin aivan varma, että suolistoa hellivien ravintovinkkien jakamisesta ei tulisi itselleni ammattia – kuten ei pilateksen ohjaamisestakaan ollut ollut vuosia aiemmin tarkoitus tulla – Kehon korjausopas oli pullonkaula, joka piti kirjoittaa pois, että pääsen kirjoittamaan siitä mistä minun oikeasti pitää kirjoittaa. En vain tiennyt mikä se aihe on. Paljon minä kaikkea tein, ja vain itseni eteen. Siltä se ainakin tuntui.

Merkityksellinen minä

Merkityksellinen minä -kirjan (Readme) kirjoittaminen vuotta myöhemmin Marikan (silloin Sarha, nyt Taskinen) kanssa oli terapiamatka syvälle niihin ajatuksiin, joita suolistoni oli yrittänyt sulattaa koko elämäni. Sitä kirjoitin äitinä, jonka lapset olivat liian tottuneita siihen, että heidän väsyneellä äidillään on iltaisinkin töitä. Merkityksellisyyden oivaltaminen oli saanut tekemään rajuja ja äkkinäisiä liikkeitä uralla 2016 ja 2017 ja niitä purin tuohon kirjaan sanoiksi. Aloin piirtämään tunteen, ajatuksen ja tekemisen kehää ymmärrettävään muotoon ja siitä kasvoi nykyinen Rauha-metodi.

Rauha Elämän hyvinvoinnin parantaja

Rauha-kirjaa kirjoitin keväästä 2020 alkaen ja se ilmestyi marraskuussa 2021 (Basam Books).

Rauha täydensi Kehon korjausoppaan aloittaman trilogian. Näistä kirjoista tuli kehon, mielen ja tunteen kirjat ja niinpä jokainen osa tunteen, ajatuksen ja tekojen kehällä sai oman kirjallisen muodon. Rauhaa kirjoittaessa kävin läpi kaikki ne tunteet, joita olin elämäni ajan sulatellut ja jättänyt sulattamatta. Rauhan tunteminen paransi minut.

Rauha Elämän hyvinvoinnin parantaja -kirjassa kuljetan lukijan tunteiden polun läpi oman voiman tiedostamiseen ja annan keinot muuttaa omaa koettua maailmaa eli oman elämän hyvinvointia, johon kuuluu fyysinen ja henkinen hyvinvointi, suhtautuminen elämäntapahtumiin ja elämässä mukana olevat ihmiset.

Rauha-kirja on lukijalle syväsukellus omaan itseen. Esimerkkinä ja lohdutuksena kerron Rauha-kirjassa oman syväsukellukseni merkitykselliset hetket, joista vähäisin ei ollut lapseni melkein-kuolema vuonna 2006, eikä hetki jolloin autoni kääntyi liittymästä pois motarilta näkymättömän ohjaamana ja pelasti henkeni –taas.

Kirjani kertovat ihmisen kolmen keskuksen (sydämen, aivojen ja suoliston) yhdessä muodostamasta koko elämän hyvinvoinnista. Siitä miten elämässä jokainen tiedostettu ja tiedostamaton valinta vaikuttaa osaltaan siihen miltä elämä tuntuu. Lopputuloksena on elämän hyvinvoinnin kaikki vaikuttaa kaikkeen totuuden ja omiin valintoihin vaikuttaneiden merkityksellisten tunteiden tiedostaminen – eli ymmärrys siitä miten tunteiden, ajatusten ja tekojen kehä on kaiken keskiössä luonut juuri tällaisen elämän todellisuuden.  Ja kuinka siihen voi vaikuttaa muuttamalla jotain yksityiskohtaa tekemisessä tai tekojen tuloksista ajattelussa.

Tärkein kysymys onkin:
”Oletko tekemässä itsellesi hyvää?”

 

Rauha-kirja myös avasi uuden trilogian.

Yksi trilogia tuli valmiiksi ja toinen avautui. Tunteiden polun sanoittaminen kirjoiksi sai jatkoa jo huhtikuussa 2022, kun työkirja nimeltä Rauhan matkalla ilmestyi. Rauhan matkalla on tilaustyö vertaistukiryhmätoiminnan työkirjaksi.

Nyt kirjoitan tunnemöykkyjen upottavasta suosta, Turvesuosta, lisäystä omaan jo julkituomaani elämäntarinaani, aiheista, jotka harva minusta tietää. Turvesuo kertoo siitä miten 17 tunnetta ilmenevät tunne-möykkyinä, yhdistelminä, ja miten ne voivat olla upottavia kuten suot. Tarina jatkuu, edelleen todellisuuteen pohjaavassa romaanissa, jonka päähenkilö Emmiina on ensin elossa ja myöhemmin läsnä. Emmiina kertoo liian kiltin kainuulaistytön hämmennyksestä ja kovettumisesta kansainvälisten korporaatioiden todellisuudessa.

Minulle kirjoittamisen vuolaus on unelmien täyttymys. Kirjoittamisen lisäksi rakastan nähdä, miten ihmiset huomaavat itsensä, oman vastuunsa elämästään, oman voimansa, omat mahdollisuutensa ja puhkeavat hymyyn elämän kauneuden vallatessa heidän sisäisen rauhansa kuplivana riemuna.

Jos haluat lukea lisää minusta, löydät minut omalla nimelläni tai unelmientoteuttajana monista somekanavista.

Voit aloittaa vaikka tästä Seppo Tanhuan haastattelusta.

Pinterest
Rauhan ryhmä Telegramissa
Facebook
Instagram
YouTube-kanava:
Kuka Mira Puro huhtikuulta 2022
Rauhan matkalla -ryhmistä huhtikuulta 2022
Kehon korjausoppaan aikainen Oma Tarina

LinkedIn kertoo työurani yksityiskohtia

TikTokia aloittelen, niin epätiktokmaisesti kuin osaan.

Myös Toukokuun 2022 Ultra-lehti kertoo tarinaani monipuolisesti! 

Ilo tutustua sinuun. Kunnia saada sinut sivuilleni.

Halaavin energioin, Mira Puro