You are currently viewing Miksi sydämillä leikitään

Miksi sydämillä leikitään

”Miksi sä semmoiseen menet?”
Myönnän auliisti jääneeni koukkuun itsensä kehittämis -seminaareihin ja tapahtumiin, eikä kaikki todellakaan ymmärrä sitäkään, mutta kun ilmoitin meneväni deitti-retriitille, ei ymmärrystä tullut sitäkään vähää.

Onneksi menin. 

Moneen kertaan on mietitty näissä itsensä kehittämisen -tapahtumissa osallistujien kanssa, että miksi tätäkään ei opeteta koulussa. Sama homma taas. Me leikitään omalla ja toisten sydämillä ilman pientäkään ymmärrystä aiheeseen ja katsellaan hollywood-leffoista kuinka onnistunut hääpäivä takaa onnellisen loppuelämän ja muuta harhaa.

Rakkautta eletään todeksi joka päivä. 

”Ihmiset niitä sydämiä särkee.” Rakkaus rakastaa. Rakkaus ei osaa muuta kuin olla oma itsensä ja rakastaa. Rakkaus ei muutu. Ihmiset muuttuvat. Tilanteet kehittyvät. Ihmiset eroavat ja löytävät uusia kohteita rakkaudelleen. 

Rakkautta eletään todeksi joka päivä.

Se joka päivä.. meidän pitää elää itsemme kanssa joka ikinen päivä… ja sen valitun rakkaan kanssa myös. Joka päivä. Iga päev. Every day. Varje dag.

Ihmissuhteet tapahtuvat tarpeeseen. Sitä mieltä olen. Saamme jokaisesta ihmissuhteesta jotain mitä tarvitsemme tai olemme pyytäneet elämältä tai mitä uskomme ansaitsevamme elämältä. Siinä se kamaluus ja kauneus onkin. Me saamme rakkaudelta sen mitä uskomme rakkaudelta ansaitsevamme. Rakkaus mitä saamme kumppaneiltamme on saman verran kuin mitä uskomme ansaitsevamme ja miten rakastamme itseämme. Rakkaus itseen helpottaa myös itsensä kanssa joka päivä elämistä, koska omaa seuraamme emme pääse karkuun. Mikään kiukuttelu puolisolle ei vähennä sitä tuskaa, joka syntyy rakkaudettomuudesta itseämme kohtaan. 

Jos en osaa onnellinen omassa seurassani, ulkoistan minun onnellisuuden tuottamisen rakkaalleni, joka täysin varmasti jossain kohtaa siinä epäonnistuu, koska hän on ihminen omine hetkineen ja rakkauden kykyineen. 

Rakkautta eletään todeksi joka päivä.

Sydämeni täyttyy rakkaudesta eläessäni muistojen avulla retriitin päiviä uudelleen. Katsokaa tuota Sebastian Trzarkan ottamaa kansikuvaa <3 Mikä valtava hellyys, huolenpito, välittäminen, arvostaminen, kuuntelu, läsnäolo siitä välittyy. Arvaisitko, että sohvallaolijat ovat tunteneet toisensa alle vuorokauden ja puhumme omista pahimmista esteistä rakkauden edessä?

Esteistä juurikin. Esteistä rakkauden joka päiväisen todeksi elämisen -tiellä.

Elämä vastaa jokaiseen toiveeseemme kyllä ja toimittaa juurikin mitä tilasimme. Me jätämme paketin noutamatta tai saamme omasta mielestämme väärän tuotteen — niiden rakkauden todeksi elämisen -tiellä olevien esteiden vuoksi.

Joku kokemamme, joku opittu malli vähentää rakkauden antamista itsellemme, omaa onnellisuuttamme ja siten rakkauden todeksi elämistä kumppanin kanssa. Laudan katkaisu paljaalla kädellä, intohimojen listaaminen amerikkaisen gurun kanssa ja muut itselleni merkittävät kokemukset erilaisilta retriiteiltä, ovat kaikki olleet voimaannuttavia kokemuksia, joita ilman en olisi minä. Mutta oman haavoittuvuutensa näyttäminen, pohjamutiin painuneiden tunnelukkojen ja itsensärakastamisenrajoitteiden myöntäminen ja myöntämällä niistä eroon pääseminen, oli jotain vahvempaa. Se paransi niin syvältä, että tunsin muuttuvani. 

Carl Yung on sanonut, ettei ihminen valaistu kuvittelemalla valo-olentoja, vaan tekemällä pimeydestä tietoisen.

Vain käymällä itsensä kokonaan läpi, katsomalla peilistä myös ne osat, joita mieluummin piilottelisi, parantaa mahdollisuuksia elää rakkautta todeksi joka päivä ensin itsensä kanssa ja sitä kautta kaikkien kanssa — myös sen rakkaan puolison.

Rakkaus rakastaa. Ihmiset niitä sydämiä särkee. 

Jos haluat olla sukusi ensimmäinen, joka elää onnellisen elämänmittaisen rakkaussuhteen – käy Deittiretriitillä <3 

Kaksi muuta kirjoitusta aiheesta Mikko Kempen Deittiretriitti -sivustoilla.

Vastaa