You are currently viewing Mä ymmärrän että se sattuu

Mä ymmärrän että se sattuu

Artikkeli on kirjoitettu alunperin FaceBookiin 27.11.2021

Mä ymmärrän miksi se on niin vaikeaa.
Minäkin kuvittelin olevani hyvää tekemässä, kun kauppasin kolesterolilääkkeitä ja mahalääkettä kipulääkkeen aiheuttamiin haittoihin. Ei mulla käynyt missään kohtaa mielessä, että olisin erehtynyt – tai jopa että minua olisi huijattu uskomaan medikalisaatioon.
Vasta kun mulle itselleni olisi määrätty lääkkeitä lääkkeiden aiheuttamien vaurioiden oireiden lievittämiseen ja kielettiin parantumisen mahdollisuus, suutuin, raivostuin ja voimaannuin etsimään muita keinoja. Siitä alkoi tämä matka, joka on tuottanut kolme kirjaa.
Minulla petti uskomusjärjestelmä ja maailmankuva terveydenhuoltoon vuonna 2010. Kun 10 vuotta myöhemmin alkoi tämä nykyinen terveysturvallisuuskriisi, niin ensin säikähdin – koska toinen lapsistani on selvinnyt sydänkeuhkokoneesta elämään – ja siksi aloin tutkia miten pidän lapseni hengissä tämän taudin yli. Kymmenen vuoden kokemus terveyden osatekijöiden tutkimisesta, kymmenen vuoden kokemus lääkebisneksessä, maisterin tutkinto kehityksen tutkimisesta ja kuluttajakäyttäytymisestä ja ihan tästä omasta kokemuksesta johtuva uteliaisuus kurkata jokaisen väitteen taakse toivat sen, että ei mennyt montaa päivää ymmärtää, että mun lapsi pysyy hengissä tämän ajan yli, jos ei sattumalta jää auton alle tms. näinä aikoina. Tähän k-tautiin on todella epätodennäköistä menehtyä hänen tai minun tai kenenkään.
Olen kahdesti sairastunut influenssan ja todellakin tiedän miltä tuntuu, kun ei pysty hengittämään. Mun leuka on tapaturmasta johtuen sidottu yhteen ja siksi ajatuskin maskista saa oksentamaan. Lapseni on viety monet kerrat uloshengitysvaikeuden vuoksi ensiapuun, joten tiedän miltä äidistä tuntuu, kun lapsen sormenpäät sinertyy.
Mutta silti ja juuri siksi. Minä ymmärrän miltä se tuntuu, kun uskomusjärjestelmää uhataan. Miten kummalliselta ajatuskin siitä tuntuu, että ei olisikaan työkseen tekemässä maailmalle hyvää – vaikka niin vilpittömästi uskoo. Kävin sen ajatusmyllerryksen läpi. Siksi minä ymmärrän teitä, joille tämä tulee uutena shokkina nyt. Varsinkin teitä ex-kollegat lääketeollisuudesta, jotka edelleen siinä maailmassa elätte. Ihania hyviä ihmisiä olette, ettekä te tahallanne ole hankaluuksia meille järjestämässä.
Mutta minä pyydän teitä katsomaan tilastojen numeroita uudelleen ja miettimään syvemmin mitä ne tarkoittavat.
Aiheesta enemmän Totuuden etsijöiden livessä otsikolla Miksi kyseenalaistajalla on vahvat mielipiteet

Vastaa