You are currently viewing Luottamus aiheuttaa laiskuutta

Luottamus aiheuttaa laiskuutta

Tyytyväisyys on pahin motivaation tappaja

Oletko huomannut, että tyytyväisyydestä ei sisäinen motivaatio kasva? Kun tein suoramyyntiä (verkostomarkkinointia) havaitsin vielä vahvemmin tyytyväisyyden voiman motivaation alentajana verrattuna tiiminvetäjänä havaitsemaani ”narulla työnnettävien” johtamisen mahdottomuuteen. Jos ihminen on tyytyväinen nykytilaan, ei hän tee mitään sen korjaamiseksi. Se on aivan sama onko hänellä mahdollisuuksia nykytilan korjaamiseen, tai uskooko hän mahdollisuuksiinsa, jos hän on tyytyväinen siihen, mitä hänellä nyt on, hän ei mitään tilanteen korjaamiseksi tee. Miksi ihmeessä tekisi, kun kerran ei ole mitään korjattavaa?

Tyytyväinen = tyytynyt

Vaikka nykytila olisi surkea, epämiellyttävä, kyseenalainen, vaikka ihminen olisi muuta kuin toivoisi olevansa, jos hän on kuitenkin tyytyväinen, eli tyytynyt siihen, mitä on, hän ei mitään tilanteelleen tee. Jos hän havaitsee eron tyytyväisyyden ja tyytymisen välillä, jotain alkaa tapahtua. Koska oikeastihan nämä kaksi sanaa tarkoittavat aivan erilaista tilannetta. Tyytyväinen ja tyytynyt.

Ei sun tarvi, anna minä

”Sulla on jo kaunis talo, miljoona ylimääräistä rahaa pankkitilillä ja toinen käteisenä, ihanat ystävät ja taito maalata ja laulaa.” ”Se on totta, kun sinä uskot vain siihen tarpeeksi.”

Ei sun tarvitse tehdä enää mitään. Kuvittelet vain..

Mikä tahansa sellainen ajatus, päätös, valinta, jonka tarkoitus on säästää sinun vaivannäköäsi,
on tarkastelemisen arvoinen. Etenkin, jos sen ajatuksen antaa sinulle joku toinen.

Mitä tämän neuvonantaja siitä saa, että sinä passivoidut? Hän voi saada syyn uhriutua, kokea olevansa marttyyri tai hyväntekiijä. Hän voi saada hallinnan ja voiman tunnetta, hän voi kokea sinun olevan hänestä riippuvainen… tai

Hän voi saavuttaa jotain ihan vain sillä, että sinä et tee sitä, mitä sinä tekisit, jos alkaisit tehdä tilanteelle jotain. Esiintymällä auttavaisena, hän tekee ilkeyksiä, estämällä sinua tekemästä toisin kuin hän haluaa.

  • Anna elämäsi jumalan haltuun.
  • Luota valkohattuihin, he hoitavat homman, ei meidän tarvitse kuin ostaa popparit ja katsella showta.
  • Hyvät voitti jo. Ei meidän tarvitse tehdä mitään.
  • Viisaammat (poliitikot) hoitaa, ei kansalaisen tarvitse.
  • Se on johdon hommaa, ei meidän tarvitse siitä huolehtia.
  • Kyllä sen joku korjaa
  • Varmasti joku menee katsomaan tarvitaanko tuolla apua.

Luottamus aiheuttaa laiskuutta

Kaikki kaatuu, kaikki menee huonosti, kaikki suunnitelmani kariutuvat, kaikki mitä olen rakentanut, kaikki mitä olen saanut aikaan, tuhoutuu. Mutta minä luotan jumalaan, kyllä tämä on näin tarkoitettu. Siinä kohdassa elämää, kun turvarakenteet sortuvat, moni hakee jumalasta turvaa. On se ymmärrettävää, rukoilla apua. Mutta jos tämä jumala jo salli kaiken romahtavan, niin mitä hän saavuttaa sillä, että käännyt nyt hänen puoleensa? Ehkä hän ihan tahallaan romahduttaa sinun maailmasi, jotta saisi sinut anelemaan armoa? Elämme todellisuudessa jossa jumalaksi kehuttu sallii kurjuutta yli kaikkien oman tarpeen. (Paitsi muutaman… joiden roolitusta tässä Kärsimysnäytelmässä kannattaa miettiä)

”Luota tulevaisuuteen, mutta muista myös vaikuttaa siihen.”

Lukee Kiilto Oy:n toimitilojen seinässä 3-tien varrella. Neuvo on hyvä.

Pelkkä luottamus ei rakenna mitään. Suunnaton matka ei vie minnekään.

Aivan kuten toivoon sisältyy mahdollisuus epäonnistumiseen, pelkkä ulkoiseen luottaminen ei ole oman näköisen elämän luomisesta, eikä vastuunkantamisesta.

 

Vähiten laiskuutta ja ulkoistamista sallii omien tunteiden juurisyiden selvittäminen.

Vaikuttaako artikkeli tyngältä? Tule Totuuden etsijöiden livelähetykseen 10.1.2024 kuulemaan miten lauseet jatkuvat.

Vastaa