You are currently viewing Luomumoppitukka
btfhdr

Luomumoppitukka

Minä rakastan hiusvärejä! Hiukseni ovat olleet mustat, vaaleat, punaiset, ruskeat, raidalliset.. ja sitten lopetin sen kaiken. Viha-rakastan kosmetiikkaa, naamioita, voiteita, meikkejä – vihasin koska olin pakotettu niillä akneani peittämään, rakastin, koska ne peittivät.. ja sitten se loppui.

Pidän puhtaasta kodista. Käytin kaikenlaisia puhdistusaineita kodin putsaukseen. Kunnes en enää käyttänyt.

Tuli päivä, jolloin hiusväri poltti hiuspohjaa kuin tuli.

Tuli päivä, jolloin tajusin, että päänsärky ja hengenahdistus alkaa, kun astun työpaikan kynnyksen yli.

Tuli päivä, jolloin aknea ei enää tarvinut peittää.

Työpaikan kynnys oli vahvin muutoksen aiheuttaja. Soitin HR:ään ja kerroin asiasta. Kesti vain kaksi viikkoa saada globaalista HR:stä välitöntä toimintaa vaativa käsky kaikkiin konttoreihin siivota kaikki kemikaalit (eli meidän myymistä tuotteista 90 prosenttia) pois työpöydiltä ilmastoituihin kaappeihin. Kyllähän me kaikki tiedettiin, että ne varoitukset eivät turhaan olleet purkkien kyljissä. Oli vain jäänyt tämä henkilöstön terveysnäkökulma huomioimatta ja siihen reagoitiin todella nopeasti. Iso kiitos siitä entisen työnantajan HR:ään ja johdolle. Kaupoissa nuo ja kaikki samanlaiset tuotteet muilta firmoilta ovat edelleen avohyllyissä metritolkulla tyrkyllä kaikkiin koteihin ostettavaksi ja käytettäväksi. Niiden kemikaalihöyryille altistuu kauppojen henkilökunta ja jokainen niitä kodissaan käyttävä. Minä en enää omassa kotona kemikaaleille altistu, koska harjoittelin siivoamaan toisilla tavoilla. Meillä siivotaan vain soodalla, etikalla, marseillin saippualla, sitruunalla ja eteerisillä öljyillä – ja kuumalla vedelllä. Imurikin hajosi yli vuosi sitten. Sitäkään ei enää ole. Ei meillä steriiliä ole, riittävän puhdasta vaan.

Hiukset ovat kasvaneet oman värisekseen koko pituudelta. Hiusten ja ihon hoitamiseen käytän mahdollisuuksien mukaan vain syötäviä ainesosia. Tänään tein syvähoidon hiuksille kananmunilla. Luomumoppitukalla mennään toistaiseksi. Ainakin sitä on massaksi asti. Se on tuuheutunut takaisin koettelemusten jälkeen. Harjoittelua on vielä jatkettava, jotta löydän oikeasti parhaan hiushoidon itselleni. Kavereiden tekemät palashampoot tuntuvat hyviltä. Hoitavuutta tarvin vielä lisää latvoihin. Saa suositella vinkkejä!

Helpoin kiinteyttävä naamio iholle on kostealle iholle levitetty leivinhiiva (se palanen maitokaapista) ja dödöistä helpoin on halkaistu lime. Ayu organicsilta löysin viimein luksusta ihon hoitoon hieman takaisin. Hemmottelusta kun tulee minulle hyvä olo <3

Samalla tässä omaa kehoa korjaillessa on kasvanut halu vähentää syntyvän muovijätteen määrää. Kosmetiikka ja siivoaminen tuotti yllättävän monta muovipulloa koko ajan. Tämä on moninkertainen win-win, koska itse voin paremmin ja jätettä syntyy vähemmän. Samalla saan toteuttaa arvojani ja tukea kavereiden yritystoimintaa käyttämällä heidän tuotteitaan. Yhdestä asiasta alkanut muutos on laajentunut ja muokannut kaikkea toimintaani <3

Vastaa