You are currently viewing Kirkkojen jumalista

Kirkkojen jumalista

Pikkutyttönä sain kuunnella mummojeni ajatuksia uskonnosta ja laulaa virsiä. Mummojen kanssa oli kivaa tehdä mitä vain, mutta uskontojen sanomaa mietin jo tuolloin. Syntymäsyyllisyys, haudassa tuomion odottaminen ja kärsimyksen vaatiminen omalta pojalta kuulosti kummalliselta, eikä Isä meidän -rukous tuntunut oikealta sanoitukselta.

Myöhemmin löysin Joosuan rukouksen ja tarinat, joiden todisteet ovat Vatikaanin arkiston julkisella puolella, mutta siellä en ole käynyt, Piispain kokousten tekemistä muutoksista raamatun teksteihin ja juttelin muutaman alkuperäisiä tekstejä lukeneiden ihmisten kanssa. Oma käsitykseni kehittyi siihen suuntaan, että kirkot ovat kuninkaiden apureita kansan alistavassa hallinnassa ja että kaikkien kirkkojen takana on yksi ja sama jumala, jota vain eri kulttuureissa kutsutaan eri nimillä, välillä yhdellä, välillä usealla. Olin aika rauhassa uskontojen suhteen, ajattelin, että niin kauan kuin ihmiset löytävät niiden kautta sydämen rauhaa, toivoa ja voimaa, niin hyväähän ne tekevät.

Enää en ajattele niin. Kirkot ovat korruptoituneita laitoksia, joiden tarkoitus on puhtaan paha. Niiden palveluksessa on toki paljon hyviä ihmisiä, mutta niin on lääketeollisuuden ja muidenkin pahisten korporaatioiden palveluksessa hyväntahtoisia ihmisiä, jotka eivät ymmärrä minkä isomman tarkoituksen eteen tekevät töitä.

Iso kysymys siellä suunnassa tuntuu olevan: ”Oletko valmis polvistumaan Herran alttarin edessä ja ottamaan hänet herraksesi?”

Minä en ymmärrä, miksi meidän pitäisi polvistua tottelevaiseksi sellaiselle, jonka väitetään tehneen meidät omaksi kuvakseen ja jonka palasta meidän sanotaan kantavan. Onko tämä sitä tasa-arvoisuutta, jossa toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset (Neuvostoliittolaista kansan huumoria)?

Hullu narsisti

”Rakenna minulle temppeli. Palvo minua. Tuo minulle uhreja (rahaa). Älä pidä muita jumalia. Minä määrään. Tottele sinä. Sinä olet syntinen. Minä olen kaikkivaltias. Minulla on valta tuomita. Minä sanon kelpaako sinun elämäsi. Anele minulta armahdusta. Syntiseksi sinä olet syntynyt.”

Annan eri ohjeet eri kansoille ja vaadin niiden kuuliaista noudattamista. Ja haluan teidän tappavan toisianne minun nimeeni.

Minä haluan kokea elämää, joten laitan teidät kärsimään. Ja kun olette kärsineet koko elämänne, minä tuomitsen teidät yksivaltiaana joko hyväksyen teidät taivaaseen tai hyläten helvettiin, ettekä te enää voi lainkaan siihen vaikuttaa. Koska on vain yksi elämä, teidän on varmuuden vuoksi parempi elää se nöyränä ja kilttinä, jotta saattaisitte saada palkintonne. Tai jos kuulutte niihin, joille olen kertonut monista elämistä, muistakaa, että pyyhin kaikki muistonne pois elämien välissä, jotta voisitte oppia samat läksyt uudelleen ja uudelleen ja uudelleen ja kärsimyksenne olisi ikuinen, kuin helvetin tuli.

Tietenkin teidän elämässänne pitää olla juuri sen verran hyvää ja kaunista, että jaksatte ylläpitää toivoa ja tehdä lapsia, jotka ovat minun vallassani, koska minun uskonnon te teille opetatte. Annatte jo syntymässä nimen, kansallisuuden, kielen, kulttuurin ja valitsette jumalan seurattavaksi. Sillä jos elämässänne ei olisi tarpeeksi hyvää, te ette jaksaisi tätä, kuten nytkin heikoimmat sortuvat itsemurhaan antamieni vastoinkäymisten alla, ja itsemurhan tehneet te osaatte minun nimessäni tuomita.

Isä ja äiti

Entä jos vanhempasi olisivat samanlaisia kuin jumalasi on? Traumatisoituisitko? Soittaisitko lastensuojeluun? Muuttaisitko sukulaisten hoitoon?

Vain yksi uskonto muiden joukossa

Kirkkouskonto on perusta, joka ei sovi kaikille. Siksi luotiin tiede, heille jotka uskovat vain kun näkevät. Siksi luotiin politiikka, heille jotka haluavat vaikuttaa. Siksi luotiin henkisyys, heille jotka haluavat uskoa kaikkeen mahdolliseen vapaammin kuin kirkon suomissa dogmeissa. Kaikkein vahvin uskonto on kuitenkin raha, joka aisaparinsa ajan kanssa, saa meidät uhraamaan kaiken rahan hankkimisen vuoksi ja josta kuitenkin vielä valtiorakenteet varastavat veroina osan. Jokaisessa uskonnossa palvotaan jotain, jokaisessa uskonnossa on joku ylipappi, suuri tietäjä, oppinut asiantuntija, rikas ja valtaapitävä.

Tarkoitus

Eivät uskonnot turhia ole, eivät pelkkää ajanvietettä. Kaikilla on yksi ja sama tavoite.

Niiden tavoite on viedä valta pois ihmiseltä itseltään.

Koska mitä enemmän ihminen antaa omasta voimastaan, omasta vallastaan pois, sitä heikompi hän on ja mitä heikompi hän on, sitä helpompi häntä on hallita.

Pelastajan odottajat

Ei sillä kokonaistavoitteen kannalta ole väliä keneen kansalainen luottaa, ketä hän pitää pelastajanaan, kunhan se ei ole kansalainen itse.

 

Kyllä se pelastaja tulee. Älä huoli. Odota vain. Kärsi ja kärvistele kunnes pelastaja tulee. Niin ne meille valehtelevat, oli kyse sitten seuraavista vaaleista, ylennyksestä johtoportaaseen tai messiaan tai ufojen maailmaan tulosta.

Eipä tule pelastajaa

Ei tule ulkoista pelastajaa, koska sinä olet itsesi pelastaja.

Tämän Tunteiden Loukon rakenteiden ulkopuolelle on päästävä. Ehkä reitti kulkee mustan aukon kautta, en tiedä, enkä pääse kokeilemaan kuin vasta kehon kuoleman jälkeen, mutta kaikkeni teen, että pääsen jonnekin kauas tuosta kierrätysmerkistä.

On olemassa pahiksia

Toiset kutsuvat anunakeiksi, toiset tekoälyksi… ei nimellä väliä. Pahaa meille ihmisille tarkoittavia ovat. Ilmeisesti ne käyttävät ravinnokseen meidän pelkotunteita josta syystä meille on täällä tarjolla traumoja ja kärsimystä yli olemattoman oman tarpeen.

Niin. Että sellaisia ajatuksia jumalasta.

Ehkä tuolla jossain kaiken tämän rakennelman takana, Taivaankannen tuolla puolen, on olemassa kaunis, rakastava alkuperäinen hyvisten jumala. Näiden maallisten uskontojen kautta ei löydy reittiä sinne. On löydettävä toinen reitti.

Valosta ja pimeydestä

Jatka otsikon linkistä seuraavaan artikkeliin.

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Pia Laitinen

    Kiitos on hyvä kirjoitus

    1. Mira

      Kiitos Pia. Kiitos kun luit ja annoit vielä kiitoksiakin.

Vastaa