Kehonkorjausopas

Kehon korjausopas

Kehon korjausoppaan (2018 ReadMe) kirjoitin biologian, fysiikan ja fysiologian oppeihin nojaten helposti luettavaksi terveenä pysymisen oppaaksi lääkkeistä sairastuneena lääke-edustajana, jota lääkärit eivät osanneet parantaa. Suuttuminen sai etsimään tien takaisin terveyteen, ja lopulta olin terveempi kuin ennen ns. sairastumista.

Keho on ainut paikka jossa asut koko elämäsi.

Yhdessä sinä ja kehosi olette tiimi. Tervetuloa löytämään ymmärrystä tiimityönne tueksi.

Keho on kuin käytetty auto. Aivan kuten käytetty auto viedään huoltamolle, kun sen kuluneet osat täytyy vaihtaa uusiin. Tarvitsee ihmisen kehokin korjaamista. Keho uudistuu koko ajan. Joka minuutti kehossasi rakentuu noin kuusi miljoonaa solua kuluneiden tilalle. Ne rakentuvat siitä mitä syöt, siksi kehon varaosia ovat ruoka ja juoma. Huoltamolla vietettyä aikaa ihmisen kehon korjaamolla ovat uni ja rentoutuminen. Korjaajia ovat hyvät suolistobakteerit ja sinä. Siksi ihminen tarvitsee #ravintoakeholle ja #ravintoamielelle.

Millaista sinun kehosi korjaamolla on? Onko varaosia, onko iloisella mielin työskenteleviä korjaajia?

Ravintoa keholle ja mielelle

Me emme syö vain suullamme. Me syömme silmillämme ja korvillamme myös. Se kenen kanssa aikaamme vietämme, vaikuttaa meihin valtavasti. Meissä on ns. peilisoluja, joiden kautta peilaamme itseämme ja maailmaa. Se kenen ajatuksia kuuntelemme ja luemme, vaikuttaa siihen mitä itse ajattelemme. Se mitä ajattelemme, vaikuttaa siihen mitä teemme. Se mitä teemme, vaikuttaa siihen miten voimme, mitä tunnemme ja mitä ajattelemme. Tai sitten ei. On täysin mahdollista tiedostaa ympäristöstä tuleva automaatio ja toimia toisin. Pitää omat rajat, löytää oma tie, omat elämän arvot ja tehdä itselleen lähtökohdista poikkeava elämä - missä kohtaa elämää tahansa. Kehossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Fyysinen ravinto on varaosia, rakennusaineita soluille.  Mielen ravinto vaikuttaa kehon solujen uusiutumisen onnistumiseen ja elämäsi suuntaan - siihen mitä tapahtuu, siihen miten reagoit siihen mitä tapahtuu ja mitä laitat tapahtumaan.

Hyväksyminen vie eteenpäin

Anteeksianto kaikesta, itselleni ja elämälle. Kuuma vesi pehmentää perunan ja kovettaa kananmunan. Ympäristö on, minä reagoin. Kaikki teemme virheitä, minä ja muut, me kaikki. Sallitaan se. Kohdataan peilikuva rakastavasti ja rakentavasti, annetaan sisäisen kriitikon tuoda pintaan ne asiat, jotka olisi ollut hyvä tehdä erilailla, paremmin, isommalla sydämellä. Otetaan opiksi. Kiitetään vinkistä. Ja tehdään jatkossa paremmin. Liika hyväksyminen jumittaa sinut nykytilaan. Tekemällä erilailla, elämällä enemmän, teet itsestäsi oman elämäsi unelmientoteuttajan. Vaatesuunnittelija Anna Ruohonen määritteli pukeutumisen eron Helsingin ja Pariisin liikkeiden asiakkaiden välillä näin: "Ranskalaiset ja suomalaiset ovat samankokoisia, ero tulee siitä, että ranskalaiset korostavat hyviä puoliaan ja suomalaiset peittävät huonoja puoliaan." Ollaan elämän suhteen kaikin tavoin enemmän ranskalaisia. Arvostetaan itseämme, korostetaan hyviä puoliamme. 

Kiitollisuus lisää hyvää

Kiitollisuus ihan kaikesta ja kaikille. Kiitollisuus on sydämen täyttävää, se tuo voimaa mennä eteenpäin ihan mistä koettelemuksesta vain. Kiitollisuus antaa voimaa jättää taakse, kohdata hymyillen vaikka räntäsade tai avioero. Kiitollisuus on kaikki. Kyllä. Kaikki tapahtui "syystä", että oppisin jotain, ymmärtäisin jotain - vaikka arvostamaan itseäni enemmän, jotta jatkossa tekisin paremmin ja ottaisin vastaan vain parempaa kohtelua. Minä ansaitsen parasta ja annan ympäristölleni parhaan itsestäni.

Lisää Kehon korjauksesta

MIRAN 5 MINUUTTIA, 5 MINUUTTIA JA 5 MINUUTTIA -AAMUT

KEHON KORJAUSOPAS YOUTUBESSA

KEHON KORJAUSOPAS FACEBOOKISSA

KEHON KORJAUSOPAS INSTAGRAMISSA

Tässä yksi arvio Kehon korjausoppaasta Äiti yrittää -bloggari Heidiltä.

MERKITYKSELLINEN MINÄ -KIRJAN OMAT NETTISIVUT KAATUIVAT. FB-SIVU LÖYTYY TÄÄLTÄ

JA LINKKI ADLIBRIKSEEN TÄSTÄ

Kehon korjausopas