You are currently viewing Kehon jäykkyyden syitä

Kehon jäykkyyden syitä

Moni meistä on jäykkä ja jumissa. Venyttely helpottaa hetkellisesti, mutta jäykkyys palaa…

Kehoa jäykistää veden ja rasvojen puute. Se lienee selkeää jo kaikille.

Miltä sellainen ajatus tuntuu, että keho jäykistyy jäykistä ajatuksista ja vuotavista omista henkisistä rajoista?

Jäykkien ajatuksen jäykistämä keho vertyy, kun ajatus vapautuu. Ajatus ja tunne vapautuvat, kun ymmärrys itsestä kasvaa. Lisääntynyt ymmärrys itsestä näkyy selkeämpänä valintana ei- ja kyllä-vaihtoehtojen väliltä. Selkeys kyllä/ei-valintaan tulee, kun tietää miksi tavoittelee sitä mitä tavoittelee.

Miksi teen näin -kysymykseen vastauksen löytäminen ja sen mukaan itsensäkehittäminen on rakastavinta mitä itsellesi voit tehdä, koska siitä muodostuu myös itsen arvostus ja omat rajat. Kun henkiset omat rajat ovat selvät, kehon ei tarvitse puolustautua jäykistymällä.

Miksi minä teen? Mitä minä tavoittelen? Millä perusteella tämän valinnan teen?

Mitä sinä vastaat itsellesi, kun päätät vaikka syömisistä, urheilusta tai huvitteluista?

Teen näin, koska ansaitsen sen.
Teen näin, koska kukaan ei näe.
Teen näin, koska ei minusta välitetä.
Teen näin, koska ei sillä kuitenkaan ole väliä.
Teen näin, koska saan syyt kuitenkin niskoilleni.
Teen näin, koska en tiedä muusta.
Teen näin, koska isä/kaveri/puoliso teki näin.
Teen näin, koska se vie minut lähemmäksi itse määrittelemääni unelmaa.
Teen näin, koska se tuntuu hyvältä.
Teen näin, koska se saa minut nauramaan.

Teen näin, koska -vastaus kertoo tarkoituksen. Tarkoituksen takana on aina tunne. Tunne käskyttää aivoja. Tunteet nostattavat ajatuksia. Tunteet aiheuttavat reaktioita, lisää tunteita, ajatuksia ja tekoja. Teot nostattavat tunteita ja ajatuksia. Tunteiden, ajatusten ja tekojen kehä pyörii koko ihmisen elämän ajan. Tunnelman tunteiden, ajatusten ja tekojen kehään antaa perustunne ja sen vauhdista vastaavat hetkentunteet. Näistä Rauha-kirjassa enemmän.

Tunteiden, ajatusten ja tekojen kehä muokkaa myös kehon muotoja. Tietenkin. Tunteiden, ajatusten ja tekojen kehän pyöriminen näkyy myös fyysisen kehon muodoissa –  koska esimerkiksi itsen arvostamisen vähyyden vuoksi syömme ja löhöäemme ylikiloja itseemme, ja suojelemme sisintämme omilta pelkopohjaisilta tunteiltamme (häpeä, syyllisyys, apatia, menetys, huoli, halu, ärtymys ja ylpeys) kasvattamalla massaa niiden peitoksi sekä henkisesti että fyysisesti. Tai sitten itsen arvostuksen vuoksi teemme itsemme kannalta hyvä valintoja ja vaikka kävelemme kymmenentuhatta askelta päivässä ulkona hymyillen.

Tunne siitä mitä ansaitsen itseltäni vie ajatuksen ohjaamaan tekemistä ja näin valikoitunut tekeminen muokkaa kehoa. Kehon muoto vahvistaa tunnetta omasta itsestä ja näin kehä pyörähti jälleen ympäri?

Mikä tarkoitus ja mikä tunne sinua ohjaavaa tunteiden, ajatusten ja tekojen kehää vauhdittaa?

Tämä kirjoitus on kahdeskymmenesyhdeksäs osa Rauha-kirjan perjantaijuttuja.

Ps. Tarvitsin 300 sivua selittääkseni mistä tässä on kyse. Toivottavasti saat luettua Rauha-kirjaa ja löydät sieltä kokonaisuudesta laajemman kuvan.

Vastaa