You are currently viewing Kalevala tunkee mukaan

Kalevala tunkee mukaan

En jaksanut tehdä kirjanpitoa, menin tanssibileisiin, joissa tapasin Veli-Heikki Uusituvan ja kuulin hänen #kalevalaworld-sagastaan. Tuosta kohtaamisesta alkoi minun tutustumiseni Kalevalaan aivan uudesta näkökulmasta. Tylsääkin tylsemmin koulussa esitelty eeppos olikin jotain aivan muuta kuin koulussa oli opetettu. Yhtäkkiä myös Angelic Reiki -energiahoitojeni valoisaan joukkoon liittyivät Kalevalan maiden hahmot tuomaan parantavaa energiaansa asiakkaiden iloksi.

Sami Nuora ilmestyi Nuuksioon samalle leirinuotiolle pari vuotta myöhemmin ja vaikka tuolloin puhuimmekin geenien monimuotoisuuden säilymisen merkityksellisyydestä kuusia esimerkkinä käyttäen, Sami toi myöhemmin tajuntaani paljon lisää suomalaisesta perinnekulttuurista.

Suomen ns. salattu historia alkoi tunkea joka suunnasta pari vuotta sitten. Eikä eräs viikonloppu Paijärvellä todellakaan ollut vähäinen kokemus aiheesta! Kiitos läsnäolijoille siitäkin ja Stellalle ideasta lähteä sinne.

Kummallisin käänne kuitenkin tapahtui tämän vuoden Kalevala-päivällä, jonne omaksi hämmästyksekseni osallistuin, koska Veli-Heikki oli siellä kertomassa TV-sarjan edistymisestä. Paikalla oli myös mies, joka on tekemässä kirjaa naisesta, joka rahoitti Lönnrotin Kalevalan tekemisen ja Mesimarja , jolle menin lupaamaan, että Turussa puhuisin Rauhan palveluksen ohessa myös ajatuksiani Kalevalaan kirjoitetusta tunteiden tuntemisen polusta. Lupaukseni pidin ja jatkoin aiheesta myös Rovaniemellä ja viime perjantaina Kuortaneella Ultrapäivillä ja kotimatkalla Lempäälässä Samin synttäreillä – kiitoksena tuesta, jonka sain ennen Turun esiintymistä.

Onneksi elämästä ei etukäteen tiedä mitä kaikkea kivaa se tuokaan!! On paljon hauskempaa katsella mihin polku vie ja tarttua kaikkeen ”hulluun” mitä tunne ohjaakaan tekemään.

Minun olisi parempi nytkin tehdä kirjanpitoa, mutta taidan lähteä hakemaan Postin laatikkoon Ärrälle saapunutta merellä navigoinnin oppikirjaa ja katsoa mihin elämä vie ❤

❤ ❤ ❤

Vastaa