You are currently viewing itkupotkuraivari

itkupotkuraivari

Nyt minä ymmärrän sinua lapseni

Tiedän nyt miltä sinusta tuntuu, kun ilo katkaistaan kesken, kun tivolista pitääkin lähteä kesken kaiken pois, kun sinä olisit vielä jaksanut käydä ainakin vielä yhdessä laitteessa, kun heittäydyt maahan ja annat itkupotkuraivarin ottaa sinut kokonaan. Nyt tiedän myös, että maasta noustaan parhaiten auttamalla toista. Halaus auttaa myös – se myös vie takaisin tivoliin.

Muutamat viime päivät on mennyt täydellisessä flowssa. Olen ollut tasan siellä mihin kuulun, siinä seurassa mihin kuulun ja tekemässä sitä mitä minun kuuluu tehdä. Kasvoillani on ollut vain hymy ja käsistäni on virrannut rakkaus ja kärsimyksen karkoitus. Silmäni ovat olleet levolliset ja suolistoni rauhallinen. Huuleni ovat puhuneet sanoja, joita ymmärrän ja haluan kuulla. Korvani ovat kuulleet kaunista musiikkia ja kehoni on liikkunut sydämen tahtiin. Päätäni ei ole rasittaneet turhat huolet ja sydän on jokaisella lyönnillä takonut haaveista totta.

Paljon ei tilanne tänään muuttunut, ei edes yllättäen, ei edes ulkopuolisen pakottamana. Tivoli ei mennyt kiinni, tikkariani ei varastettu, hetkellisesti vain tipahdin pois euforiasta, koska merkitys katosi. Hetkeksi kadotin syyni olla missä olin ja maailma kaatui niskaan. Kuulin sanovani sanoja, joita en itse olisi halunnut kuulla. Hiljenin. Kun pystyin, otin viltin ja istuin sohvalle syömään evääni. Lähetin ääniviestin sinne missä flow virtaa ja hiljennyin. Kello oli 12.12. ja päiväys 12.12. Synkronian vuoksi suljin silmäni ja kuuntelin flown virtaa vastamelukuulokkeista.

Vaikka flow katoaa hetkeksi, se ei koskaan mene kauaksi. Sen saa kiinni pysähtymällä. Sen minä sinulle halusin kertoa. Jos koet olevasi kiireinen, jos sinulla ei ole enää yhtään aikaa, silloin on olennaisinta pysähtyä. Keskittyä hengitykseen. Keskittyä siihen miten veri kohisee korvissa, siihen miltä sukat tuntuvat varpaiden ympärillä, siihen miksi olet menossa sinne minne oletkin.

Kiinalainen viisaus kehottaa meditoimaan (siis olemaan tekemättä mitään) 20 minuuttia joka aamu ja ilta. Paitsi jos on kiire. Silloin tunti aamuisin ja iltaisin on sopivampi.

Kiitos sinulle, joka annoit minun tänään itseäsi hoitaa. Samalla hoidin itseni takaisin flowhun. Takaisin rauhaan. Takaisin merkitykseen. Sinä luulet minun tehneen sinulle palveluksen. Tilanne on toisinpäin. Sinä autoit minua. Olen kiitollinen sinulle. Olen kiitollinen paikalle, joka tiputti minut flowsta, koska sain vahvistuksen sille, että olin siellä ja kokemuksen siitä miten helposti sinne pääsee takaisin – jälleen kerran <3 yksikään tiputus ei ole ollut turha. Yksikään havahtuminen ei ole tarpeeton. Koska merkitystä ei voi löytää liian useasti uudelleen.

Vastaa