Slider

 

Kahvipöydässä käydään keskustelua, suoranaista kisaa, siitä kuka nukkui huonoiten, kenen flunssa kesti pisimpään, kenen asiakas oli tylyin tai projekti pahin. Tiedätkö, tuota kisaa ei ole pakko voittaa? Osallistumisenkin voi jättää väliin. Voi vaihtaa pöytäseuruetta, tai koettaa ohjata keskustelun muihin aiheisiin tai vain olla hiljaa. Kurjuus-kisan voi jättää väliin.

Sinulla on oikeus voida hyvin. Se on ihan ok. Olla ok. Voida hyvin.

On OK
hymyillä
nukkua hyvin
olla terve
jaksaa
leikkiä lasten kanssa
nauttia arjesta
hengittää syvään
pitää parisuhteesta huolta
hemmotella itseään
On ok voida hyvin
Sinulla on hyvinvointioikeus.

Keho on kuin käytetty auto. Kehossa on kuluvia osia, aivan kuin autossa. Aivan kuin auto, keho tarvitsee huoltoaikaa, korjausaikaa. Kehossa kuluvia osia ovat solut. Soluja tuotetaan jopa 6.000.000 joka minuutti. Sinä voitat lotosta kuusi miljoonaa uutta solua joka minuutti. Nuo solut rakentuvat siitä mitä olet syönyt. Ravinto on kehosi varaosia. Autokorjaamolla varaosat on hyllyssä, tai ne tilataan jostain kaukaa ja sit odotellaan. Kehokorjaamolla soluja tuotetaan joka minuutti siitä mitä on tarjolla varaosahyllyllä. Jos siellä on roiskeläppäpitsaa ja irtokarkkeja, niin sitten nillä mennään, niistä sinua rakennetaan. Olet mitä syöt, olet mitä imeytät. Siksi suositan syömään ravintoa, enkä vain ruokaa.

Aivan kuten auto viettää aikaa huoltamolla, keho tarvitsee myös korjausaikaa. Keholle sitä on uni ja stressiä purkava aika. Unessa parasta korjausaikaa on ns. syvä uni. Jos kaikkeen muuhun kivaan ottaa aina aikaa unesta, kehokorjaamolla jää hommat tekemättä. Aivot eivät puhdistu ajatusten jättämästä kuonasta ja se näkyy pahiten vasta vuosikymmenien päästä – huonosti nukkunut olo aamulla, jota kahvilla yrität korjata, on pikkujuttu aivoihin salakavalasti kertyvään kuonaan verrattuna. Ulkoilu, hetket rakkaan kainalossa, pitkä puhelu ystävälle, hiljaisuus yksin sukkaa kutoen, joogaharjoitus, lautapeli lasten kanssa.. mikä purkaa sinulla parhaiten stressiä? Mikä tuo sinut hetkeen ja elämän iloon parhaiten? Mikä se on sinulle? Se juttu. Teitkö sitä tänään? Teetkö sitä joka päivä. Hemmoteletko itseäsi, huollatko itseäsi, annatko itsellesi aikaa? Vai onko se maailman ja toisten syy, ettei sinulla ole aikaa itsellesi? Onko oikeasti?

Autonkorjaajat vaihtavat huoltamolla öljyt tai yhdistävät autosi moottorin tietokoneeseen ja uudelleen käynnistävät ABS-jarrut tms. Ketä sinun kehokorjaamolla on töissä? Oletko itse paikalla? Suoliston hyvät bakteerit ovat sinun kehokorjaamon tärkeimmät tyypit – heti pääjohtajan eli sinun jälkeen tietenkin. Hyvien bakteerien elämäntarkoitus on pitää sinusta huolta. Heidän koko elämän sisältö on sinun auttaminen. Heitä parempia ystäviä ei sinulla ole. Ajattele nyt, he käyttävät koko elämänsä sinusta huolehtimiseen. Mitä he pyytävät palkaksi? Ravintoa, jotta heillä olisi mitä syödä ja hellää liikettä, joka pitää heidän kotinsa viihtyisänä. Hyvät bakteerit rakastavat hyviä rasvoja, vihreitä lehteviä kasviksia ja prebioottisia kuituja. Jos et sinä syö niitä, heillä on nälkä ja heidän määränsä vähenee. Hyvisten vähentyessä pahikset valtaavat pinta-alaa suolistostasi. Pahiksillakin on tehtävänsä – oikeasti tällaista polariteettia ei ole, jos hyvisten ja pahisten määrät ovat tasapainossa – mutta jos ei ole, pahiksilla on taipumukset tuntuvat kiusanteolta. Ne aiheuttavat hankaluuksia hyviksille, joilla muutenkin meni jo huonosti ja sinä alat kummastella suoliston oireilua. Pahikset rakastavat valkaistuja jauhoja, valkaistuja sokereita.. niillä on usein samoja mielitekoja kuin sinullakin. Onneksi se on kuitenkin sinä, joka ne valinnat haarukan sisällöstä tekee. Olethan? Osaat pitää suolistokennelin porukat tyytyväisinä ja kehokorjaamon tyypit kaikki töissä – oman etusi tähden.

Firmoja syytetään kvarttaalitaloudessa elämisestä ja liian lyhytjänteisestä voiton tavoittelusta. Entäs sinä ja minä? Elämä ja ilo on hetkessä kyllä. Terveyden ylläpitäminen on vuosikymmenien pienten rutiinien summa. Elätkö varttituntitaloudessa oman kehosi kanssa?

Tilaa oma luento juuri teille. Tai osallistu verkkokurssille, jonka voit aloittaa vaikka heti.