You are currently viewing Voitko olla en-tiedä-todellisuuden kanssa ok?

Voitko olla en-tiedä-todellisuuden kanssa ok?

 

Kauanko tämä jatkuu?
– En tiedä

Miten tämä vaikuttaa?
– En tiedä

Tapahtuuko tämä joskus uudestaan?
– En tiedä

Miten minulle tässä käy?
– En tiedä

On kyse sitten koronasta, rakastumisesta, uuden työn hakemisesta, lapsen saamisesta, mistä tahansa elämässä, me ei oikeasti täysin ja perinpohjaisesti voida ikinä etukäteen tietää kuinka siinä käy. Me ei olla vielä siellä, sitä ei voi vielä nähdä, maistaa eikä kokea. Tulevaisuutta ei vielä ole, vaikka tavallaan on, niin silti ei kuitenkaan ole. Trendin mukaan ennustaminen saa joko historian toistamaan itseään tai meidät yllättymään. Selvänäköisesti ennustaminen antaa yhden vaihtoehdon tulevaisuudesta, joka ehkä toteutuisi, jos kaikki jatkuisi kuin nyt näyttäisi olevan tapahtumassa. Yksikin muutos isossa kuvassa ja heti kaaosteorian mukaan saadaan ihan eri lopputulos.

Minulla on yksi vinkki, joka voisi auttaa sinuakin. Vastaa kysymykseen:

Voinko olla tämän kanssa?

Voinko olla tämän asian, tilanteen, epävarmuuden, tuntemattoman kanssa tässä hetkessä?

Koska mitä muuta sä voit?

Sä voit huolestua, purra kynsiä, harmaantua, kaljuuntua, nostella verenpainetta, lisätä kortisolia, vähentää rentoutumista, lohtusyödä. Sä voit. Toki.

Koska jos asia ei ole
hengenvaarallista
se on vain
egolle vaarallista.

Voinko olla tämän kanssa?

Kyllä. Voin.

Minä voin olla sen todellisuuden kanssa, että just nyt on kivaa tän tyypin kanssa, just nyt mä haluan nähdä häntä lisää, vaikka en tiedäkään mitä me toisistamme ajatellaan 10 vuoden päästä. Just nyt mä haluan tätä lisää. Just nyt on tää koronakeissi, se vaikuttaa just nyt näin mun elämään, tällainen on arki tänään. Jos yritän ylläpitää samaa kuin oli marraskuussa 2019, se ei nyt just onnistu. Jos yritän päättää millaista arkea eletään marraskuussa 2020, sekään ei just nyt onnistu. Mutta just nyt tänään, juuri nyt, mä olen tässä, noi tyypit on tuolla, taivaalta sataa loskaa auringonpaistaessa ja uutiset kuulostaa ihan samalta kuin eilen. Ei nekään tiedä.

Mä en vaan tiedä.

Mutta mä pystyn olemaan sen tietämättömyyden kanssa. Koska tämä on egovaarallista, ei (ainakaan vielä) hengenvaarallista. Ja seuraavassa hetkessä mä edelleenkin olen.

Voitko olla tämän kanssa?

Vastaa